spot_imgspot_img
AcasăDiversePuterea pe care o are grupul de ursitoare de botez in evolutia...
spot_img

Articole noi

Puterea pe care o are grupul de ursitoare de botez in evolutia nou-nascutului: O privire sociala de ansamblu

De-a lungul istoriei umane, credintele si superstitiile au jucat un rol semnificativ in modul in care indivizii intelegeau lumea din jurul lor si cum actiunile sau evenimente care pareau la prima vadere simple intamplari puteau avea un impact major asupra destinului lor. Un astfel de exemplu il constituie si convingerea ca grupul de ursitoare de botez are puterea de a influenta viata si evolutia unui nou-nascut. Aceasta credinta a evoluat de-a lungul secolelor, trecand prin diferite etape culturale si prin diferite contexte istorice, oferindu-ne astazi o perspectiva asupra modului in care oamenii au inteles legatura dintre ritualurile religioase si viata cotidiana si cum modernitatea a adus astazi obiceiul de a avea trei zane si Malefica drept ursitoare botez Bucuresti.

Ursitoarele in credintele antichitatea elena: Moirele din Grecia antica

Din antichitate, credinta ca exista forte supranaturale care pot influenta directia vietii individului in bine sau in rau a existat in toate culturile. In mitologia greaca, de exemplu, Moirele sau Moirezele, cunoscute si sub numele de Ursitoare, erau trei zeite care prefigurau destinul uman prin firele vietii pe care le torceau. Aceasta imagine a Moirelor a evoluat intr-un concept care a fost integrat, ca multe alte obiceiuri precestine, in practicile culturale, inclusiv in ritualurile de botez care au aparit o data cu increstinarea oamenilor. In acest context, ursitoarele de botez au fost percepute ca fiind entitati care in mod indubtabil au puterea de a influenta viata si destinul copilului nou-nascut.

Evul Mediu si Crestinismul

O data cu raspandirea crestinismului in Evul Mediu, conceptul de ursitoare de botez a fost integrat si reinterpretat intr-un cadru religios. In aceasta perioada, botezul a capatat o alta semnificatie, mult mai spirituala  si mai profunda, fiind considerat un act prin care copilul era curatat de pacatul originar si prezentat in comunitatea crestina drept membru cu drepturi si responsabilitati. In aceasta noua paradigma, puterea ursitoarelor de botez a fost asociata cu rugaciunile si binecuvantarile preotilor ( la inceput si a diacconitelor) care oficiau ceremonia. Aceste ursitoare aveau rolul, impreuna cu nasii, de a ghida si proteja sufletul copilului pe parcursul vietii sale.

Modertinitatea si interpretarea simbolica

In prezent, desi credintele religioase si superstitiile s-au schimbat sau au disparut cu totul, ideea ca botezul are o influenta asupra vietii copilului ramane valabila in toate comunitatile crestine, indiferent de rit. Cu toate acestea, perspectiva s-a schimbat, prezenta celor trei sau chiarf patru ursitoare reprezinta o interpretare mai simbolica si de teatru, de divertisment si entertaining. In loc sa fie perceputa ca o influenta directa asupra evenimentelor viitoare, prezenta ursitoarelor de botez si-a pierdut adesea semnificatia ca ele ar inlesni un angajament spiritual si o comuniune profunda a nou-nascutului cu divinitatea.

Astazi, in multe culturi, ritualurile de botez sunt privite ca o modalitate de a marca trecerea de la viata prenatala la cea postnatala, o ceremonie de binecuvantare si angajament. Chiar daca convingerile legate de puterea ursitoarelor de botez au evoluat, indestructibilitatea unei legaturi intre ritualurile religioase si etapele semnificative ale vietii individului s-a pastrat.

Vezi oferte pentru ursitoare pe https://www.noblesse-events.ro/ursitoare-botez/.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata