spot_imgspot_img
AcasăPoliticăUSR solicită Guvernului PSD-PNL oprirea tăierii burselor pentru copiii orfani
spot_img

Articole noi

USR solicită Guvernului PSD-PNL oprirea tăierii burselor pentru copiii orfani

USR acuză Guvernul PSD-PNL, într-un comunicat de presă, că face economii din pensiile orfanilor. În acest sens, USR solicită oprirea tăierii burselor pentru copiii orfani care au pierdut doar un părinte.

Guvernul Ciolacu vine cu un anunț prin care spune că taie bursele sociale pentru copiii orfani care au pierdut doar un părinte, în timp ce pensiile speciale rămân neatinse. Așadar în cursa nebună de a găsi soluții pentru a acoperi gaura din bugetul de stat, Guvernul încearcă să taie de unde poate, doar că de suferit au tot oamenii simpli.

”Adică, în loc să oprească jaful din bani publici ca să acopere gaura din bugetul țării, vor să facă economii de pe urma unor familii care trebuie să se descurce cu

un singur venit”, se arată în comunicat.

Oana Țoiu, deputata USR a transmis Ministerului Educației o scrisoare prin care îi cere ministrului Educației, Ligia Deca, să oprească astăzi tăierea burselor pentru copiii care au pierdut un părinte.

„Ministerul Educației trebuie să renunțe la această tăiere absurdă și să repare astăzi metodologia acordării burselor, pe care a modificat-o în acest caz în rău. Care este logica pentru care taie o bursă necesară exact când costurile conexe educației, rechizite, gustare, sunt din ce în ce mai mari, nu știm. Nu știm nici ce speră Ministerul să economisească de pe urma unor familii care se descurcă cu un singur venit, dar trebuie să înceteze astăzi să facă economii pe spatele familiilor vulnerabile. Acest guvern a crescut imens risipa și doar anunță reforme bugetare, dar nu a tăiat niciun cost propriu încă, se duce însă cu economiile la copii înainte de începerea școlii”, spune deputata USR.

”Pentru aceasta, Ministerul Educației trebuie să modifice de urgență metodologia de acordare a burselor școlare pentru ca orfanii care au pierdut un părinte să beneficieze iar de burse”, se mai arată în comunicat.

„Trebuie revizuit Articolul 10, paragraful b din «Metodologia Cadru de acordare a burselor școlare» pentru a include iar copiii care au pierdut un părinte. Situația nu este asimilabilă integral familiilor monoparentale deoarece copiii orfani nu beneficiază de pensie alimentară. Sunt peste 12.000 de semnături pe o petiție civică ce susține același lucru cerut de părinți în audiențe. Școala va începe oricum cu promisiunea încălcată a Guvernului privind legea salarizării unitare și creșterile salariale ale profesorilor și educatorilor”, a conchis deputata USR.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata