spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieInițiativa USR privind dotarea Poliției Locale cu bodycam-uri, blocată de Guvernul PSD-PNL
spot_img

Articole noi

Inițiativa USR privind dotarea Poliției Locale cu bodycam-uri, blocată de Guvernul PSD-PNL

USR a inițiat o propunere prin care se prevededotarea polițiștilor locali cu bodycam-uri, prin care se urmărește protejarea atât a cetățenilor, cât și polițiștilor locali. Pentru această inițiativă Guvernul PSD-PNL a dat un punct de vedere negativ.

”Este inexplicabil acest punct de vedere pentru o inițiativă. Importanța bodycam-urilor purtate de polițiști a fost din nou demonstrată în cazul accidentului din 2 Mai, imaginile de pe bodycam-ul polițistului care l-a opritși testat pe autorul accidentului fiind singurele imagini-probă în care poate fi constatat comportamentul acestuia”, se arată într-un comunicat de presă.

Inițiatorul legii USR pentru dotarea polițiștilor locali cu bodycam-uri, deputatul USR Bogdan Rodeanu, spune:

”Prin introducerea bodycam-urilor în cazul Poliției Locale, cetățenii ar fi protejați împotriva eventualelor abuzuri din partea polițiștilor locali, dar și aceștia

ar fi protejați de violențe, agresiuni și mărturii false. De asemenea, s-ar putea evalua clar câți polițiști locali sunt în patrulare pe străzi și câți stau ascunși prin birouri, angajați pe pile politice și plătiți din bugetele locale pe muncă fictivă”.

Comunicatul de presă al USR mai spune: ”Guvernul PSD-PNL invocă argumente false pentru a justifica respingerea legii USR. Guvernul susține, în mod eronat că normele UE pentru protecția datelor personale nu le-ar permite polițiștilor locali să filmeze. Toți polițiștii și forțele de ordine din toate țările UE au dreptul și, în unele țări, chiar obligația de a purta aceste sisteme în activitatea lor. Chiar și în România, IGPR dotează deja polițiștii cu aceste echipamente.

În plus, Polițiile Locale din toată țara administrează deja centrele de supraveghere video ale orașelor și comunelor care au această dotare. Polițiile Locale stochează imagini și operează camere video montate pe domeniul public. Mai mult, au deja și camere video montate pe mașini care filmează activitatea lor în menținerea ordinii publice”.

Având în vedere acestea, USR face apel la parlamentarii din toate partidele ”să înțeleagă importanța acestui proiect și să prioritizeze siguranța cetățenilor, nu jocurile politice”.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata