spot_imgspot_img
AcasăPoliticăDeputatul USR Claudiu Năsui: „PSD-PNL scad cheltuielile statului ... crescându-le”.
spot_img

Articole noi

Deputatul USR Claudiu Năsui: „PSD-PNL scad cheltuielile statului … crescându-le”.

Claudiu Năsui, deputat USR a lansat un atac acid împotriva coaliției de la guvernare formată din PSD și PNL, acuzând că cele două partide îi mint pe români când vorbesc de scăderea cheltuielilor statului. Năsui mai spune că ”doar pe primele șase luni din 2023, statul a cheltuit mai mult cu 40 miliarde de lei față de aceeași perioadă din 2022”. Acesta mai spune că ”cifrele din statisticile oficiale arată că, de fapt, Ciolacu și Ciucă au crescut constant cheltuielile statului, exclusiv în beneficiul activului de partid și al specialilor”.

Într-un comunicat de presă, USR m-ai arată că ”în iunie 2023, cheltuielile statului cu bunuri și servicii le-au depășit pe cele din iunie 2022, însumând 5,85 miliarde lei”. Fost ministru al economiei, deputatul USR Claudiu Năsui a mai declarat: „Mai țineți minte faimoasa ordonanță de tăiere a cheltuielilor dată de PSD-PNL? Au dat-o pe 12 mai, cu mult fast. Marcel Ciolacu mințea că strânge cureaua la stat. Evident, nu s-a întâmplat. Cifrele oficiale din execuția bugetară pe luna iunie 2023 arată că iarăși au crescut cheltuielile”.

Tot în comunicatul USR se mai arată: ”Cheltuielile totale ale statului au ajuns în iunie 2023 la 45,5 miliarde de lei, cu 5,2 miliarde de lei mai mult decât în aceeași lună din 2022. Practic, doar pe primele șase luni din 2023, statul a cheltuit mai mult cu 40 miliarde de lei față de aceeași perioadă din 2022”

Referitor la declarațiile primului ministru Marcel Ciolacu, deputatul USR, Claudiu Năsui, fost ministru al economiei, a concluzionat: „Nu au scăzut nicio cheltuială. Ne mint în continuare că vor scădea sute de mii de posturi vacante, care au impact bugetar ZERO. Nu taie nimic de la ei, dar vor să ia mai mulți bani contribuabililor care muncesc și mai plătesc taxe în România. Să fie clar. Problema deficitului poate fi rezolvată și prin creșterea taxelor, și prin reducerea cheltuielilor. Alegerea de a crește taxele este strict una politică a PSD-PNL. Nimic nu-i împiedică să scadă cheltuielile”.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata