spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedSpatii fara virusi si bacterii cu firma de dezinfectie Cluj
spot_img

Articole noi

Spatii fara virusi si bacterii cu firma de dezinfectie Cluj

Un risc de transmitere a virusurilor si a agentilor patogeni, o reprezinta suprafetele contaminate, pe langa transmiterea de la o persoana la alta a virusurilor, suprafetele contaminate sunt urmatoarele focare de infectie. Mai ales in contextul pandemiei ce tocmai a tercut, acest fapt poate fi luat in considerare. Suprafetele cu care venim in contact zilnic pot gazdui, dupa cum arata studiile, virusurile SARS-CoV-2 care pot supravietui cateva zile pe aceste suprafete. In acest context ai nevoie de firma de dezinfectie Cluj care este ideala pentru dezinfectia suprafetelor si spatiilor. Firma de dezinfectie Cluj dispune de statii mobile de pulverizare ce permit utilizarea dezinfectantilor, ce pot fi utilizati pe diferite suprafete rapid si usor, dezinfectia poate fi facuta in spatii mici dar si in spatii mari. Inovatiile de care dispune firma de dezinfectie Cluj servesc in beneficiul oamenilor si contribuie la reducerea eficienta a raspandirii virusurilor pentru ca noi oamenii sa ne putem bucura in continuare de sanatate si stare de bine.

Unde se foloseste dezinfectia cu spray

In locurile utilizate zilnic sau in zonele de sedere frecventa a persoanelor care sunt sau au fost bolnave, trebuie acordata o atentie deosebita. Zone precum usi si manere de mobila, intrarile si locurile de uz public, balustrade, transport public, institutii de invatamant si sport, institutiile statului, restaurante si zone de preparare a alimentelor, birouri si sali de conferinte, spatiu de birouri, vestiare, bai, toalete etc.

Metoda de pulverizare

Metoda de pulverizare permite aplicarea dezinfectantior pe diferite tipuri de suprafete, protejand sau eliminand eficient ciuperci, bacterii sau virusi. Dezinfectantii lichizi, sunt potriviti pentru aplicarea pe suprafete prin pulverizare. Tipurile de dezinfectanti sunt pe baza de alcool, aldehide, biguanide, bisfenoli, diamidine, peroxigeni, rasini fenolice, saruri de amoniu cuaternar si compusi care elibereaza halogen.

Ozonul si purificarea aerului

Una dintre cele mai eficiente metode moderne de purificare si dezinfectie este ozonarea aerului. Ozonul este un gaz albastru cu miros intepator, un agent oxidant puternic, de 2,5 ori mai greu decat oxigenul. Prin aceasta metoda se poate dezinfecta eficient aerul si apa. Ozonul, in natura se formeaza din oxigen sub influenta radiatiilor ultraviolete de la soare sau in timpul unei furtuni. Cand lumina soarelui atinge apa, se formeaza ozon. Prezenta lui se simte mai ales acolo unde exista mult oxigen cum ar fi in padure, in zona de coasta, langa cascada s.a.m.d. Ozonul sterilizeaza atmosfera, oxidand impuritatile diverselor substante, el este responsabil cu mirosul proaspat si placut de furtuna. Ozonul reactioneaza cu majoritatea substantelor organice si anorganice, descompunandu-le in substante mai simple cum ar fi oxigen, oxizi de carbon, oxizi superiori ai altor elemente, apa. Aceste substante sunt prezente constant si in aerul natural curat, deci ele sunt inofensive.

Cum ozonul distruge bacteriile si virusii

Ozonul distruge partial invelisul virusilor, ei nu se mai pot multiplica si nici combina cu celule umane, de aici vedem eficienta ridicata a ozonarii. Pe acest principiu, atunci cand ozonul loveste alte microorganisme cum ar fi mucegai, ciuperci, membrana celulara a acestora este deteriorata si aceasta inceteaza sa se mai inmulteasca si mor. Ozonul distruge aproape toate tipurile de bacterii , drojdii, virusi, protozoare si mucegaiuri. O concentratie de 1 – 5 mg/l ucide 99,9% dintre cele mai periculoase bacterii pentru oameni, in 4-20 de minute. O concentratie de ozon de 50 de particule per miliard de particule de aer, este suficienta pentru a purifica aerul si a ucide bacteriile si virusii. Puteti apela cu incredere pentru toate acestea la firma de dezinfectie Cluj.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata