spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieBogdan Ivan Gruia: De la 1 ianuarie 2025, niciun salariu sub 2500...
spot_img

Articole noi

Bogdan Ivan Gruia: De la 1 ianuarie 2025, niciun salariu sub 2500 de lei

Prezent în studioul celor de la DCNews TV, în cadrul emisiunii  Generația Schimbării , Bogdan Ivan a explicat care ar fi soluția pentru a avea salarii mai mari, atât în educație cât și în alte domenii de activitate, cu impozite mici.

„Ţinta ne-o propunem în noul Executiv este ca, din 1 ianuarie 2025, să nu mai xiste nici un salariu minim net nicăieri sub 2500 de lei, indiferent că vorbim de mediul privat sau zona publică . Trebuie identificate pârghiile prin care să ajungem acolo. Din punctul meu de vedere, o formă de impozitare progresivă a veniturilor, atât în zona publică cât şi în cea privată, în care salariile mici, sub 4000 de lei brut sau sub 5000 de lei brut, să aibă un impozit minim – 1%-2% -, urmând să avem clase diferite de impozitare, consider că acestă soluţie poate să fie una foarte bună prin care oamenii cu venituri mici, inclusiv din educaţie sau din oricare alt domeniu indiferent că este el public sau din privat, să poată să aibă taxe mai mici pe muncă şi, automat, mai mulţi bani în buzunar”, a spus Bogdan Ivan, în emisiunea Generația Schimbării de la DCNews TV.

„Studiile pe care intenționăm să le pregătim îmreună cu specialiști din toate domeniile de activitate ,după modelul altor state din Europa Centrală şi de Est – Slovacia, Cehia, Polonia – care și-au regândit sistemul de fiscalizare şi care au ajuns la o creştere a colectării veniturilor şi automat şi la mai mulţi bani în piaţă care generează dezvoltare economică, cred că pot fi argumente foarte solide pentru a-i convinge şi pe partenerii noştri actuali de guvernare că merită să găsim soluţii. În cele din urmă omul , la finalul lunii, când trage linie şi vede câţi bani are în cont sau când merge la magazin, inclusiv în mometul în care îşi plăteşte facturile, nueste interesat dacă e vorba e doctrina social-democrată sau cea liberală, ci că viaţa lui este un pic mai bună decât era în urmă cu câţiva ani”, a mai spus Bogdan Ivan.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata