spot_imgspot_img
AcasăPoliticăDeputatul Daniel Suciu este noul președinte al PSD Bistrița.
spot_img

Articole noi

Deputatul Daniel Suciu este noul președinte al PSD Bistrița.

 La conferința municipală de alegeri au fost prezente 300 de persoane. Absența liberalilor a fost taxată atât de noul președinte cât și de Radu Moldovan

Sala de spectacole a Centrului Cultural DACIA a găzduit în aeastă seară conferința de alegeri a organizației municipale a PSD. Lucrările evenimentului au fost conduse de deputatul Daniel Suciu, președintele interimar al organizației, cel care a fost ales cu largă majoritate de voturi drept lider al structurii pe care a reușit să o construiască din 2021 încoace.

Cu foarte puțini invitați ”din afară”, excepție fiind președintele UDMR Bistrița, Mathe Lorand, la conferință au fost prezenți toți liderii PSD județeni în frunte cu Radu Moldovan. Nu a lipsit nici Nicolae Moldovan, Romeo Florian, Camelia Tabără, sau deputatul Bogdan Ivan, absent fiind însă senatorul Ioan Deneș. A fost și Ștefania Stere dar și foarte mulți primari PSD: Paul Știr, Căianu Mic, Ioan Cira, Monor, Vasile Codrea, Budești, Ioan Mate, Sânmihaiu de Câmpie, Florin Sandu Simionca, Budacu de Jos, Gheorghe Onul, Salva, Radu Sângeorzan, Uriu, Vasile Șut, Tiha Bârgăului, Nicolae Bușcoi, Zagra. Invitatul de onoare a fost, așa cum ne-am așteptat, managerul SJCU Bistrița, Gabriel Lazany.

Dacă, în cuvântul său, reprezentantul UDMR a lăudat relația politică cât se poate de bună cu PSD, deși, la nivel de consiliu municipal, UDMR e în alianță cu PNL-USR și cu puținii verzi ai lui Ciobănică, liderul PNL Bistrița, viceprimarul Sorin Hangan, nu a onorat invitația lui Daniel Suciu, fapt taxat atât de liderul social-democrat bistrițean cât și de Radu Moldovan.

Toți cei prezenți au vorbit în fața sălii pline, aici nefiind niciun fel de excepții: Camelia Tabără, cu un speach despre talentul lui Daniel Suciu de-a aduna oamenii laolaltă, Ștefania Stere, cea împreună cu care Suciu a construit noua organizație. De asemenea, secretarul executiv al PSD BN, primarul Romeo Florian le-a spus celor prezenți că în sală se află ” viitorul primar al Bistriței și cel al Consiliului Județean. Prim-vicepreședintele Nicolae Moldovan a ținut să spună că: ” muncește mult mai bine decât vorbește” și că echilibrul este unitatea de măsură în PSD, iar deputatul Bogdan Ivan, după ce l-a lăudat pe Radu Moldovan și pe Nicolae Moldovan cât și pe Daniel Suciu a punctat faptul că, ”experimentul ” Ioan Turc este unul eșuat și că PSD nu își permite un ”astfel de lux”. Ca de obicei, Radu Moldovan, și-a formatat discursul în funcție de audiență: ” Noua echipă de la municipiu construită în jurul lui Daniel Suciu mă face să cred că, deja, ceasul face Tic-Tac pentru cei care vorbesc foarte bine, dar nu fac aproape nimic” (…) ” Sunt sigur că bistrițenii vor vota în 2024 o echipă de profesioniști și nu unul care i-a tot aburit. PSD Bistrița trebuie să câștige alegerile”.

Evident, pentru că a fost vorba de organizația municipală, așteptat, discursul lui Daniel Suciu a fost unul mai lung ca de obicei, fiind împărțit în două: unul politic și altul despre activitatea începută în 2021, discurs asupra căruia vom reveni într-un material separat.

Sigur că, la finalul conferinței, cei prezenți, validați ca participanți legali, au votat cu largă majoritate de voturi noua conducere a PSD Bistrița: Daniel Suciu, președinte, Andrei Kozuk, prim-vicepreședinte, Alexandru Bria, Daniel Adumitrăchioaiei, Ciprian Buta, Ștefania Stere, Simona Găluț, Crina Clapou lși Radu Elisei, vicepreședinți.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata