spot_imgspot_img
AcasăEditorialBalamuc la Primăria Bistrița!
spot_img

Articole noi

Balamuc la Primăria Bistrița!

O ședință de Consiliu Local ar trebui să fie reprezentată de un schimb de idei, de dezbateri asupra folosirii banilor publici în folosul cetățenilor. Totuși, la Primăria Bistrița, ședințele de Consiliu Local, unde majoritatea o deține alianța PNL-USR, sunt o copie fidelă a ședințelor de Consiliu Local de dinainte de 2020 când majoritatea era deținută de PSD. Se verifică astfel o lege a lui Murphy conform căreia „dacă un lucru merge prost, va merge și mai prost”.

Ineditul apare însă atunci când în plină ședință se plătesc polițe, se dă administrativ la gioale, se ascut săbiile orgoliilor.

Astfel, în ultima sedință a Consiliului Local Bistrița, consilierul liberal Cristian Munthiu a sărit la beregata secretarului Primăriei, Floare Gaftone, invocând lipsa pregătirii profesionale și a atribuțiilor acesteia în cazul certificatelor de urbanism!

Desigur, atacul la baionetă al lui Munthiu nu a fost o pornire a conștiinței acestuia, ci are în spate un acord al primarului Ioan Turc.

Dacă până mai ieri, primarul accepta „dictatura” secretarului Primăriei, constrâns fiind de faptul că secretarul Floare Gaftone închisese ochii la legalitatea spațiului locativ unde primarul își găsește liniștea familială, acum lucrurile s-au schimbat radical. De vină este, ați ghicit, politica! Fiul doamnei Gaftone, avocatul George Gaftone, s-ar fi poziționat alături de Robert Sighiartău în lupta internă pentru propășirea organizației PNL BN.

Este foarte adevărat că Floare Gaftone a pus destule bețe-n roate eliberării certificatelor de urbanism, folosindu-se de tertipuri cu iz legal ce au dus la intărzierea eliberării acestora, uneori cu 8-10 luni! Bineințeles, solicitanții au pierdut timp și bani. Evident, Primăria a fost acționată în instanță ceea ce înseamnă iar…bani. Prejudiciile de imagine au fost, de asemenea, importante, la acest capitol primarul fiind în top.

La sfârșitul anului trecut, Ioan Turc i-a restrâns atribuțiile secretarului primăriei, iar acesta a pozat în victimă. Turc a devenit curajos peste noapte deși timp de doi ani a acceptat tăcut vedetismele legalității puse pe tapet de Floare Gaftone. Strâns cu ușa în privința legalității propriei case, Turc a pornit acum războiul prin locotenenții săi, orgoliul politic fiind determinant.

Trebuie amintit că, înainte de alegerile din 2020, pe vremea primarului PSD Ovidiu Crețu, Floare Gaftone făcea pe blat servicii PNL-ului, gura lumii exprimându-se că servea pe tavă lui Sorin Hangan și regretatului Ioan Peteleu, spețe de ilegalități din Primărie, arme folosite în lupta din Consiliul Local dar și în lupta electorală. Frumos, nu? Administrația a devenit mai mult politică decât administrație, iar cetățenii, plătitori de taxe și impozite mai au de așteptat până când Primăria va deveni o instituție în folosul lor.

Este de așteptat ca răzbunarea doamnei secretar Gaftone să fie cruntă. PNL, prin președintele Ioan Turc, a transformat Primăria în câmp de luptă politică!

Dacă fiul secretarului Floare Gaftone s-a poziționat alături de Robert Sighiartău, fostul deputat Ioan Oltean, poreclit Crocodilul sau Lucifer al politicii, a plecat la București să tragă sforile pentru debarcarea politică a lui Turc, organizația județeană PNL BN devenind sub conducerea acestuia printre cele mai slabe din țară!

În ciuda fotografiilor cu prim-ministrul Ciucă, președintele PNL-ului național, pilele lui Turc la nivel central sunt, dar nu sunt. Este relevantă o bârfă ce umblă prin târg, conform căreia, acesta a fost la București cu un ofițer de poliție pentru a-i pune pile la ministrul Bode. Frumos, dar Bode nu a vrut să-l primească. Să fie din cauză că Bode are o legătură strânsă cu Sighiartău?

Revenind la gura lumii, se spune că Turc ar fi prieten cu unii procurori și se întâlnește cu ei în miez de noapte. Cică ar fi aceiași procurori care cercetează dosarele penale unde este parte și, iar ați ghicit, primarul Ioan Turc. O fi adevărat, n-o fi afevărat? Curios este că dosarele stagnează, iar de prejudiciul adus de administrație prin cumpărarea unei mașini multifuncționale second hand de la finul domnului Turc, mașină ce a costat 80.000 euro, în loc de 20.000 cât era normal, nu mai vorbește nimeni. Instituțiile statului nu văd și nu aud.

Așadar, dragi cetățeni, vedeți ce este administrația? Tot politică. Banii dumneavoastră alimentează războaie și orgolii, nicidecum grija celor aleși față de problemele dumneavoastră. Puteți sta pe la ghișee, să umblați brambura după certificate de urbanism sau autorizații de construcții, ei, aleșii își văd de interesele lor. Apar însă pe facebook ca reclamele la pamperși, curați și uscați muncind în folosul dumneavoastră. Se fac proiecte cu bube, împrumuturi la bănci în numele dumneavoastră fără să fiți consultați. Credeați că odată aleși s-au dezbrăcat de cămașa politicii și au devenit gospodari?

Administrația locală a devenit un balamuc. Scuze, jignim nebunii. Ei nu percep politica și interesele financiare. Cei din administrație cu asta se ocupă. Amin!

P.S. Un clip cu o scenă de luptă din Consiliul Local. Sursa video: Primăria Bistrița

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata