spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedDezvoltarea terenurilor de fotbal si sport
spot_img

Articole noi

Dezvoltarea terenurilor de fotbal si sport

Este usor sa treci cu vederea terenurile de sport atunci cand te gandesti la amenajarea unui teritoriu. Cu toate acestea, capacitatile si expertiza companiilor de peisagism sunt necesare pentru a intelege toate particularitatile unui gazon sportiv. Sunt garantii unei creari si intretineri eficiente si adaptate. Atat pentru iarba naturala, cat si pentru iarba artificiala pentru ca de-a lungul timpului, ambele tipuri de teren si-au gasit locul in functie de nevoile fiecaruia.

O creatie adaptata locurilor si utilizarilor

Fotbal, rugby, golf etc. Toate aceste practici sportive au loc pe iarba, naturala sau sintetica. Constrangerile pe care asemenea utilizari le vor impune la sol sunt foarte puternice: calcarea in picioare si actiunile de rupere a ierbii modifica starea normala a gazonului, acesta trebuie adaptat pentru a suferi aceste tratamente. Federatiile sportive impun o conditie standard a gazonului care trebuie respectata pentru practicarea sportiva optima. Din proiectarea dezvoltarii, antreprenorul trebuie, prin urmare, sa aleaga cu atentie tipul de iarba care poate indeplini aceste conditii prealabile si sa ofere o intretinere teren sportiv adecvata.

Locatia este si o sursa de constrangeri. Terenul trebuie sa permita o buna asezare a gazonului, sintetic sau nu, precum si o practica sportiva optima. Stabilitatea, permeabilitatea, natura sunt criterii importante pentru proiectarea unui teren de sport adecvat, in stare buna si durabil. Dorinta de a nu mai folosi produse fitosanitare in spatiile verzi vizeaza si stadioanele si terenurile de golf: facand si mai importanta interventia antreprenorului care realizeaza o dezvoltare in concordanta cu mediul si cu utilizarile.

Mult mai mult decat competente tehnice, este capacitatea companiilor din sectorul amenajarii peisagistice de a face cele mai bune alegeri de amenajare care determina calitatea unui gazon sportiv.

Intretinere precisa pentru a pastra conditiile de joc

La fel ca si designul, intretinerea terenurilor de sport trebuie sa fie adaptata utilizarii la care este dat. Antreprenorul trebuie sa mentina calitatea gazonului si a solului pentru a garanta conditii optime pentru practicarea sportului respectiv.

Intretinerea trebuie sa respecte instructiunile furnizorului, precum si recomandarile federatiilor sportive. Este alcatuit din diferite operatiuni care sunt planificate pe parcursul anului:

  • lungimea ierbii este mentinuta prin cosire;
  • solul este aerat si afanat la nevoie;
  • plantele nedorite, pasla si gunoiul sunt indepartate;
  • gazonul este umplut si udat in mod regulat.

Gazonul sintetic este, de asemenea, afectat de operatiunile regulate de intretinere:

  • fibrele sunt periate si curatate;
  • solul afanat si completat daca este necesar;
  • imbinarile care trebuie lipite.

Udarea automata este uneori necesara conform prescriptiilor federatiilor sportive.

Astfel, firmele specializate pot oferi solutii de intretinere a terenurilor sportive care garanteaza cele mai bune conditii pe teren, precum si solutii economice si durabile pentru intretinerea terenului si a gazonului.

Mai multe informatii gasesti pe https://sportsfields.ro/intretinere-terenuri-de-sport-naturale/.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata