spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedNecesitatea de a efectua pereti mulati
spot_img

Articole noi

Necesitatea de a efectua pereti mulati

Necesitatea de a construi parcari subterane cu mai multe etaje, este o problema cu care se confrunta in prezent multe orase. Peretii mulati pentru excavatii sunt un sistem temporar de sustinere care este construit de sus in jos. In mod obisnuit, necesita o secventa a unei proportii de suport continuu pentru suprafata solului, pe masura ce excavatia avanseaza catre interior. Ai nevoie de pereti mulati care trebuie sa fie proiectati pentru incarcaturile de presiune exercitate de pamant, ca pentru orice supraincarcare care poate aparea in interiorul excavatiei. Terratest Romania ofera servicii de efectuare de pereti mulati pentru excavatii, in functie de aplicatie si de conditiile ambientale si de limitari.

Pereti mulati – cel mai complex proces de lucru

Fara indoiala, cel mai complex lucru pentru un constructor, sunt peretii de sprijinire pentru sapatura si subsolurile unei lucrari, deoarece implica multe responsabilitati, fie cu grija personalului de lucru, cat si cu locurile adiacente, cum ar fi case invecinate sau drumuri adiacente, care s-ar putea deteriora sau in cele din urma ar putea fi distruse.  Peretii  mulati pentru excavatii sunt elemente care trebuie efectuate cu utilaje si, de asemenea, cu forta de munca specializata si atenta in cadrul acestui subiect. Trebuie avuta o mare atentie la efectuarea lucrarii, deoarece exista pericolul constant de deteriorare a cladirilor invecinate si de accidente in terenul pe care urmeaza sa fie facuta interventia.

Diferentele geologice, configuratia si granulometria materialelor care alcatuiesc solul, coeficientii de coeziune si umflare a solului si curba de tractiune laterala in kg/cmp joaca un rol fundamental la efectuarea unor sapaturi de acest tip. In cele mai multe cazuri, la efectuarea sapaturilor, pot fi provocate alunecari de teren, care depind in toate cazurile de factorul de coeziune al materialelor solului.

Pereti mulati pentru diferite structuri ale solului

De exemplu, exista materiale cu coeziune scazuta precum pietrisul si agregatele de granulometrie mare. Pentru a verifica acest lucru, se iau in mana doua maini de pamant se se apasa ferm, iar cand sunt eliberate, vei vedea ca nu se pot uni si se desprind usor, ceea ce inseamna ca au coeziune scazuta. Pe de alta parte, se ia o mana de lut in mana si se regleaza bine, iar cand il eliberezi vei vedea ca intregul element este partial unificat, ceea ce inseamna ca are o coeziune ridicata.

Acesti factori fac ca o bucata de teren sa aiba dificultati si variatii diferite in ceea ce priveste tipul de sapatura care trebuie efectuata si unghiurile care trebuie prevazute la panta pentru sustinerea sapaturilor. Nivelurile panzei subterane, taluzele interioare si puturile subterane sunt un alt indicator extrem de precis la sapatura, deoarece existenta apei subterane va face ca orice material sa isi piarda coeziunea indiferent de conformatia sa. Odata efectuat studiul de sol si dupa ce sunt obtinute toate datele necesare excavatiei, va fi necesara prezenta unui profesionist care cunoaste subiectul, pentru executia excavatiei si a peretilor mulati.

Vezi mai multe pe https://terratestromania.ro/tehnologii/pereti-mulati/.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata