spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieDaniel Suciu: „Bistriţa este într-un haos de nedescris, riscă să se blocheze...
spot_img

Articole noi

Daniel Suciu: „Bistriţa este într-un haos de nedescris, riscă să se blocheze începând cu 31 decembrie 2023, domnul primar pregăteşte eşecul, indicând vinovaţii, Aquabis şi MIS GRUP “

Social-democrații bistrițeni, deputatul Daniel Suciu, dar și Dan Adumitrăchioaiei, respectiv Ștefania Stere, au susținut astăzi o conferință de presă. Criticile au vizat activitatea primarului Ioan Turc și modul cum acesta manageriază proiectele de modernizare și europenizare a Bistriței, aici fiind vorba de Axa de Transport, respectiv Linia Verde.

DANIEL SUCIU: ”Bistrița este într-un haos de nedescris, Bistrița riscă să se blocheze începând cu data de 31 decembrie 2023 și am observat deja, cam de o lună, cum domnul primar pregătește eșecul și pregătește vinovații. În speță, pregătește vinovații, indicând către Aquabis și către constructor. (…) Bistrițenii, conform sondajului de opinie al domnului primar, prezentat în decembrie 2022, își doresc străzi, asfalt, rețele de apă, de canalizare, peste tot, în tot orașul. De aceea a câștigat domnul Turc alegerile în 2020. Vechea administrație nu a reușit să onoreze toate străzile, toate rețelele de apă și canalizare, iar domnul Turc le-a promis pe toate. Acum vedem cum domnul primar se pregătește de eșec și cum nu își asumă nimic, nicio responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă azi în oraș. Ne-a promis un lucru și vreau să vă spun ce avem noi astăzi, lucruri cu care domnul primar s-a lăudat. Avem cel mai mare patinoar din țară, care azi nu e folosit. Avem o stație de asfalt nefuncțională. Avem un trenuleț care este garat, tras pe dreapta. Mai avem un gazon pus în luna decembrie, lucrare oprită la jumătate”,

În acest context, Ștefania Stere dar și Dan Adumitrăchioaiei au prezentat și explicat din punct de vedere cronologic dar și al greșelilor făcute de actualul Executiv, cele două proiecte citate mai sus.

După prezentări, deputatul Daniel Suciu a subliniat faptul că: primarul Ioan Turc se pregătește de eșecul celor două mari proiecte care blochează acum Bistrița- Axa de Transport și Linia Verde. El a mai spuus că Ioan Turc a identificat vinovații: MIS Grup și Aquabis.

” Observăm că domnul primar nu vrea și nu poate să își asume responsabilitatea acestor șantiere care par să nu se mai termine niciodată. A căutat vinovați pentru situația creată și i-a găsit foarte repede. E vorba de SC Aquabis SA și de firma constructoare, MIS Grup. El, ei, nu au nicio vină pentru cum se împiedică unii de alții”, spune liderul social-democrat bistrițean.

De asemenea, Daniel Suciu a mai arătat că lista cu Nerealizări ale administrației Turc este una lungă de tot: ” Ce mai avem la această oră: cel mai mare patinoar din țară care stă nefolosit, stația de mixturi asfaltice care e nefuncțională în timp ce proiectul cu gazonul de pe scuarul bulevardului Republicii a înghețat la propriu și la figurat. Nici acolo nu se mai face nimic. Ce e groaznic e faptul că, bistrițenii trebuie să afle din presă ce replici își dau primarul cu Aquabis, cu cei de la MIS Grup, de parcă Turc, primarul Ioan Turc nu știe ce contracte a semnat și când sunt ele datate? Nu cred așa ceva, el știe foarte bine ce și cum, dar caută vinovați și caută soluții pentru a mai îndulci amarul bistrițenilor sau poate așa speră, doar că oamenii nu sunt proști, fiind sătui de incompetență și bâlbe. Din nefericire pentru noi toți, eșecul primarului Ioan Turc este eșecul nostru, al tuturor”, a explicat deputatul Daniel Suciu.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata