spot_imgspot_img
AcasăEditorialDegeaba! Asta nu e Realitatea! Și nici TV!
spot_img

Articole noi

Degeaba! Asta nu e Realitatea! Și nici TV!

Vineri seara, a avut loc o emisiune de promovare a județului Bistrița-Năsăud pe Realitatea Tv. La concurență cu „Românii au talent” de pe PROTV.

Nu sunt argumente pentru existența unei asemenea emisiuni. Prost realizată, prost filmata. Aproape de nivelul ASTV. Targetul electoral sau nu, a încărcat excesiv privirea celor care sunt simpatizanți PSD sau PNL.

Nu știu cine a avut ideea emisiunii. Nici n-are relevanță, dar dacă avea o fărâmă de cultură populară lua în calcul proverbul „lauda de sine, nu miroase a bine”. Deși sunt destule fapte și lucruri în județ cu care ne mândrim, mai este mult până departe.

Discursul electoral din anii 90 este trecut, cel din anii 2000 este depășit. În 2023, șmecheri nu sunt cei care comandă și plătesc emisiuni, ci cei care sunt solicitați la o emisiune pentru că merită! Poate că merităm pe ici, pe colo, că avem ceva drumuri, un spital bengos, o echipă de handbal renumită, tradiții și costume populare.

Dar avem și lipsuri. De exemplu, nu ne putem mândri cu municipiul resedință de județ, Bistrița. Iar dacă anume ceva trebuia să fie Poarta Transilvaniei, chiar Bistrița trebuia să fie. Avem un parlamentar ajuns acolo din postura de șomer. Un fost senator care a cerut indemnizație de șomaj. Bineînțeles că restul României nu știe, dar alegerile locale sunt aici nu în Ialomița.

Desigur, suntem mândri cu Gabi Szabo, Gabi Balint și Viorel Moldovan. Aici s-au născut, toți ne iubim rădăcinile, este esența conștiinței umane, însă avem destui neaveniți ce ocupă funcții publice, nenumărate pile ajunse pe post și multe alte neajunsuri precum un drum expres, centură ocolitoare etc.

Prezentatoarea nu avea nicio treabă cu prezentarea, prompterul era pe foi de hârtie, cameramanii erau plictisiți, dovadă fiind că imaginile parcă erau redate cu telefonul.

Electoral vorbind, a fost o greșeală. Notorietatea se câstigă altfel în 2023. Onestitatea discursului primează, cu asumare de greșeli, pentru a dovedi electoratului că votează oameni. Nu sfinți. Nu zei. OAMENI.

Vor fi și alte județe chemate să cotizeze la Realitatea TV. Toate vor fi lăudate. Asta înseamnă că trăim în Grădina Maicii Domnului și nu ne dăm seama.

De ce a fost această emisiune?

Degeaba.

Chiar dacă în platou au fost oameni care au făcut ceva pentru Bistrița-Năsăud. Dar nu îndeajuns.

Nu suntem vreun canton elvețian si nici vreun land nemțesc.

Așadar, să schimbăm abordarea. Să redevenim oameni. Supuși greșelii. Altfel, vom recita „pe un câmp cu viorele, creșteau numai ghiocei”.

Așa cum ne-a promis cel din fotografie.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata