spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieInvestiție de peste un milion de euro, inaugurată la Liceul Tehnologic Lechința
spot_img

Articole noi

Investiție de peste un milion de euro, inaugurată la Liceul Tehnologic Lechința

O investiție de peste un milion de euro a fost inaugurată, joi, la Liceul Tehnologic Lechința, unde a fost construit un nou corp de clădire, cu 10 săli de clasă și un atelier mecanic. 

La evenimentul de inaugurare i-au fost alături primarului comunei Lechința, Romeo Florian, deputatul PSD Bogdan Ivan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula. De asemenea, au participat și cadre didactice și elevi ai unității de învățământ.

În deschiderea evenimentului a fost oficiată o slujbă de sfințire a noii clădiri, iar apoi cei prezenți au susținut scurte discursuri.

Mă bucur foarte mult că astăzi inaugurăm un nou edificiu de învățământ. Acest eveniment completează cumva activitatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din această săptămână, când am premiat elevii care au performat la olimpiade și cadrele didactice care i-au pregătit, dar și elevii de pe primele trei locuri la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat și pe sportivii și antrenorii cu rezultate deosebite. Astăzi, împreună cu prietenul și colegul meu Romeo Florian, inaugurăm un nou edificiu de învățământ. Cred că noi toți, dar în mod special statul român, ar trebui să acordăm mai multă atenție învățământului pentru că este singura variantă în care națiunea noastră va avea un viitor. E un edificiu frumos, o investiție cu finanțare mixtă – de la Guvernul României, prin PNDL, și de la bugetul Primăriei Lechința – de circa 6 milioane de lei, aproximativ 1,2 milioane euro. Proiectul a prevăzut construirea unui corp de clădire cu 10 săli de clasă complet dotate și un atelier mecanic. Condițiile de studiu ale copiilor și cele de predare ale dascălilor sunt la cel mai înalt nivel. Felicit pe toți cei care au contribuit la realizarea acestui proiect. Îmi doresc foarte mult ca măcar o parte din cei care sunt plecați în afara țării, a căror copii învață și se pregătesc în alte țări și care susțin alte economii, să aibă șansa să se întoarcă acasă. Suntem în zona de câmpie în care situația devine din ce în ce mai tragică, adică sunt sate care au populație cu medie de vârstă care se apropie de 70 de ani și vorbim mai mult de înmormântări decât de botezuri și de închiderea școlilor, nu de înființarea unor noi clase. Sper ca Bunul Dumnezeu să ajute poporul român și să se găsească soluții pentru a putea oferi ocazia ca măcar o parte din frații noștri care sunt în străinătate să se întoarcă acasă”, a spus Emil Radu Moldovan.

La rândul său, primarul comunei Lechința, Romeo Florian, a menționat că îmbunătățirea condițiilor oferite copiilor și elevilor din comună a reprezentat o prioritate în toate mandatele sale.

”În 2008 am preluat o infrastructură școlară dezastruoasă, cu grădinițe și corpuri de clădire care mă făceau să mă rog la Dumnezeu să nu cadă cumva peste copii. Acum, în 2022, infrastructura școlară este aproape finalizată în toată comuna. (…) Anul viitor vom finaliza încă două investiții în infrastructura educațională a comunei, două grădinițe reabilitate – la Vermeș și la Sângeorzu Nou. Ne dorim să mai construim un cabinet medical școlar. În total avem investiți peste 3 milioane de euro în infrastructura școlară din comuna Lechința. Eu cred că suntem pe drumul cel bun, însă cred că nu este suficient ca  noi primarii să construim. Părinții trebuie și ei să vină alături de dascăli și să îi susțină în procesul educațional, în așa fel încât procesul final să fie o educație bună dată copiilor. Eu voi face în continuare toate eforturile și sper ca și părinții să înțeleagă că este nevoie și de implicarea lor”, a spus Romeo Florian.

Un mesaj a transmis și deputatul PSD Bogdan Ivan: ”Vă felicit pentru ceea ce ați reușit să faceți. Comunitatea din Lechința e o comunitate campioană. (…) E un potențial imens pe zona tehnologică și agricolă. Lechința este capitala zonei de câmpie și poate să formeze tineri care să rămână acasă și să câștige poate mai bine decât în afara țării. Acest lucru reprezintă adevărata provocare. Cu dascăli buni, cu tehnologie pregătită este o șansă reală de a crește această zonă. Chiar dacă lumea se schimbă, eu cred că agricultura va fi în continuare de bază. Oamenii au nevoie să pună lucruri pe masă și atunci trebuie să investim foarte mult, folosindu-ne și de tehnologiiInvestițiile în educație sunt baza și cred că ceea ce ați început să construiți aici, la Lechința, reprezintă un model pentru toți. Îmi doresc ca fiecare comună din zona de deal și de câmpie să arate ca Lechința. Felicitări și mult succes!”.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata