spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedImplantul dentar poate fi o optiune pentru tine?
spot_img

Articole noi

Implantul dentar poate fi o optiune pentru tine?

Implantul dentar fast & fixed este cea mai buna solutie pentru a imita natura, deoarece este singura optiune terapeutica capabila sa imite complet un dinte de la radacina pana la coroana. De asemenea, are multe avantaje fata de alte solutii dezvoltate pana acum in stomatologie.

Restabileste estetica si functionalitatea

Primul avantaj oferit de un implant dentar fast & fixed este desigur acela de a inlocui dintele sau dintii lipsa, restabilind astfel zambetul. Au deci un rol estetic major. Implanturile joaca, de asemenea, un rol functional prin refacerea masticatiei si, prin urmare, a nutritiei. Implanturile dentare iti permit sa mananci tot ce iti doresti. Confortul resimtit in timpul mestecarii este acelasi cu un implant ca si cu un dinte natural.

Pastreaza integritatea maxilarului

Pe cat de adevarata lipsa exercitiului fizic atrofiaza muschii corpului prin lipsa de stimulare, pierderea dintilor duce la resorbtia progresiva a osului maxilarului. La mestecat sau la inghitire, presiunea exercitata asupra dintilor este transmisa osului maxilar, mentinandu-l astfel vital. Amplasarea unui implant face posibila restabilirea stimularii mecanice a osului exercitata anterior de dinte.

Pastreaza dintii adiacenti

Amplasarea unui implant este adesea pusa in competitie cu o punte pe dintii naturali. Cu toate acestea, are mult mai multe avantaje, deoarece este o solutie perfect autonoma. Un implant nu numai ca inlocuieste un dinte lipsa, dar creste si indirect durata de viata a dintilor vecini.

Intr-adevar, inlocuirea unui dinte cu un implant nu implica nicio mutilare (dimensiunea si devitalizarea) dintilor adiacenti (dintii prezenti pe fiecare parte a dintelui extras). Aceste mutilari, observate atunci cand este pusa o punte ancorata pe dintii naturali, duc adesea la complicatii care scurteaza durata de viata a dintilor si deci a puntilor.

Mentine echilibrul maxilarului

Pierderea unui dinte nu este un eveniment izolat si duce iremediabil la pierderea altor dinti, daca acesta nu este inlocuit rapid. Inlocuirea acestuia cu un implant pastreaza echilibrul maxilarelor.

Cand un dinte anterior, adica implicat in zambet, ajunge sa dispara, decizia inlocuirii lui nu apare! Dar ce se intampla cand pierzi un dinte posterior precum un premolar sau un molar? Cineva poate fi tentat sa-l ignore, sau cel putin sa amane inlocuirea lui. Aceasta este o greseala! Neinlocuirea unui dinte pune probleme semnificative, care apar destul de repede, deoarece dintii nu sunt unitati independente. Ele fac parte dintr-un sistem complex „in echilibru”, in care fiecare dinte joaca un rol esential.

Fiabil pe termen lung

In sfarsit, pentru a fi complet exhaustiv, trebuie remarcat faptul ca implanturile dentare in general sunt fiabile, cu rate de succes foarte mari. Desigur, rata de succes in implantologie variaza in functie de diferiti factori legati de pacient (starea de sanatate, igiena bucala etc.), sistemul de implant folosit, experienta chirurgului etc. Deci, chiar daca esti implantat tanar, este foarte probabil sa iti pastrezi implanturile toata viata.

Citesti articolul nostru despre implanturi dentare chiar aici.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata