spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedAtrage atentia consumatorului modern cu strategie de branding
spot_img

Articole noi

Atrage atentia consumatorului modern cu strategie de branding

Un brand este mai mult decat un logo, un nume sau un slogan – este experienta anterioara a companiilor si clientilor.Strategia de branding determina cat valoreaza o companie. Acesta este un plan pe termen lung care descrie modul in care se va dezvolta brandul, care va fi imaginea sa si reactia la schimbarile din mediul extern si de pe piata. Ai nevoie de strategie de branding pentru a iesi in evidenta. In 2022, in contextul globalizarii, a fi unic sau macar diferit de alte marci este destul de dificil. Strategia de branding ajuta o companie sa iasa in evidenta fata de concurenta analizand situatia pietei si folosind metode interesante pentru a atrage atentia consumatorilor. Transforma produsul din „materie prima” in „frumusete” si creste valoarea pentru consumator.

Te ajuta sa intelegi cum sa transformi produsul in brand

Strategia de branding ajuta la intelegerea modului in care un produs discret poate fi transformat intr-un brand. Atentia consumatorului modern trebuie castigate. Pentru a face acest lucru, marca trebuie sa fie atractiva si vizibila nu numai datorita calitatii inalte, ci si datorita ambalajului stralucitor. O strategie de branding construieste o conexiune emotionala si de incredere. Legatura emotionala a marcii cu consumatorul este un element important, deoarece compania primeste un client care se potriveste produsului si care il va recomanda rudelor si prietenilor. Atunci cand o strategie de branding creeaza o conexiune emotionala cu clientii, compania obtine un profit mare.

Cresterea cotei de piata, dezvoltarea brand-ului

Strategia de branding te ajuta sa intelegeti ce nisa ar trebui sa ocupe brandul si ce pasi trebuie facuti pentru a dezvolta si creste cota de piata. Daca o companie produce un singur produs, acesta va disparea atunci cand oamenii inceteaza sa cumpere produsul. Strategia de dezvoltare a marcii ofera flexibilitate si prevede extinderea liniei de produse. O strategie de brandingeste necesara nu numai atunci cand este creata o noua marca, ci si atunci cand este necesar sase revigorezesau sase actualizeze un produs sau serviciuexistent. Multe afaceri si organizatii recunosc valoarea unui brand puternic, dar cele mai multe dintre ele nu prescriu o strategie pentru construirea si dezvoltarea lui viitoare.

Branding-ul este esential pentru produsele si serviciile vandute pe o vasta piata de consum. De exemplu, gandeste-te la marci de consum de succes, precum Disney, Tiffani sau Starbucks. Probabil stii ce este fiecare marca. Acum imagineaza-ti ca joci impotriva uneia dintre aceste companii. Daca doresti ca captezi o cota semnificativa din piata lor, ai nevoie sa dezvolti o strategie de branding puternica. O strategie de succes creeaza un brand care este exprimat in profit – suma de bani pe care clientii sunt dispusi sa o plateasca pentru produsul companiei tale. De exemplu, costul iPhone-ului Apple este mai mic de 200 USD, dar cumparatorii platesc in plus 400 USD pentru marca. O strategiade brandingeste dezvoltata pentru fiecare companie in mod individual. Nu exista solutii universale sinici nu pot fi.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata