spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieMeciul pentru retragerea handbalistei Valentina Ardean Elisei se va ține în Sala...
spot_img

Articole noi

Meciul pentru retragerea handbalistei Valentina Ardean Elisei se va ține în Sala Polivalentă din municipiul Bistrița

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan a anunțat că atât meciul de retragere al handbalistei Valentina Ardean Elisei, cât și turneul internațional se vor ține în Sala Polivalentă de pe strada Vasile Conta din municipiul Bistrița și nu în sala nouă din Complexul Sportiv Unirea. De vină ar fi birocrația din România. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi la Consiliul Județean Bistrița Năsăud.

Din păcate am o veste tristă pentru iubitorii sportului: în urma analizei făcute aseară cu reprezentanții CNI, evenimentul de marți nu poate avea loc în noua sală neavând terminate toate procedurile legale pentru transferul sălii de la CNI la CJ și CJ să o poată da în administrarea clubului (n.r. Gloria 2018). Siguranța oamenilor și respectarea legii sunt în fața oricărui alt interes sau dorință. Mi-am dorit foarte mult ca meciurile programate în cinstea retragerii lui Alice și în cinstea centenarului Gloriei să aibă loc în noua sală polivalentă, din păcate, nu am reușit să găsim o soluție legală nici măcar de utilizare provizorie a noii săli. În calitatea mea de președinte al Consiliului Județean nu îmi pot permite să organizez un eveniment de asemenea amploare, neavând întrunite toate condițiile impuse de lege. Am o situație foarte neplăcută, dar legea este una nenegociabilă și nediscutabilă.”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Totuși, iubitorii sportului se vor putea bucura de evoluția sportivelor de la Gloria 2018, însă toate evenimentele se vor muta în Sala Polivalentă veche, cea de la intrarea în parcul orașului, de pe strada Vasile Conta. Bistrițenii vor avea acces în sală, dar vor putea privi meciurile și prin intermediul unui ecran ce va fi amplasat în afara clădirii.

Am discutat cu colegii mei de la club, toate evenimentele se vor muta în Sala Polivalentă veche. Clubul a închiriat déjà un ecran mare cu leduri, vom amenaja parcarea din fața sălii, astfel ca toată lumea să aibă acces la eveniment și vom încerca să facem tot ce e nevoie ca să suplinim ceea ce ar fi fost  atunci când aceste evenimente s-ar fi derulat  în noua sală. Ea este fizic finalizată, dar documentele care trebuie făcute cer anumit timp, anumite proceduri și, din păcate, suntem puși în această situație mai puțin plăcută. Sunt principalul vinovat dacă vreți, am încercat să facem un protocol de utilizare provizorie a sălii, eram dispus să îmi asum tot ce era nevoie să îmi asum, dar legislația nu permite ca o instituție care este nefinalizată, nerecepționată, netransferată către autoritatea locală să fie utilizată printr-un astfel de protocol. ”, a mai adăugat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Deși urmează trei zile de muncă titanică la nivel județean, atât reprezentanții CJ Bistrița-Năsăud cât și cei de la Clubul Gloria 2018 vor face totul pentru ca evenimentele prilejuite de centenar și retragerea sportivei noastre să se desfășoare în cele mai bune condiții și cu respectarea legii.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata