spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieEveniment: Sala Polivalentă a Complexului Sportiv din Unirea a fost inaugurată. Află...
spot_img

Articole noi

Eveniment: Sala Polivalentă a Complexului Sportiv din Unirea a fost inaugurată. Află ce oferă noua clădire

Bistrițenii se pot bucura de una dintre cele mai importante investiții derulate de Consiliului Județean Bistrița Năsăud, la Unirea – localitate componentă a municipiului Bistrița. Președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan a inaugurat noua Sală Polivalentă din Unirea, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ministrului Apărării Naționale, Vasile Dâncu și a directorului general al CNI, Manuela Pătrășcoiu.

Noua clădire dispune de nu mai puțin de 3007 locuri, 18 dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități. Noua sală se întinde pe o suprafață de 7350 mp, din totalul de 30166 mp pe care îi ocupă întregul Complex Sportiv.

Sportivii, antrenorii și arbitri își dezvoltă activitățile la parter, unde au la dispoziție vestiare, săli de recuperare, grupuri sanitare, sală de forță, cabinete medicale, sală de antrenament și depozite pentru echipamente sportive. Tot la parter, câteva spații sunt destinate presei și administrației – săli de conferințe, spații de birouri.

Clădirea adăpostește o serie de încăperi în care se pot desfășura activități sportive cu număr restrâns de persoane, în afara competițiilor sportive, cum ar fi: balet, dans modern, karate, judo, etc. Aceste săli au un caracter multifuncțional și pot fi folosite și pentru altfel de activități (cluburi sportive ședințe, întruniri). La etajul al doilea a fost amenajată o cabină tehnică și punctul de comandă pentru pompieri.

Persoanele VIP au acces direct de la parter la etajul al doilea al clădirii. Iubitorii sporturilor vor fi întâmpinați la recepție și au posibiliatea de a utiliza serviciile garderobei, care este amplasată în apropierea lojelor. Accesul se poate face pe scări sau cu liftul. Clădirea mai dispune de o zonă de bar, zonă de restaurant cu 190 de locuri sau zone mai retrase de discuție precum și de săli de conferință care pot fi închiriate.

Accesul publicului în sală se realizează printr-un hol amplu cu deschidere pe două niveluri. Cele peste 3000 de locuri sunt amenajate în gradene pe 12 sectoare destinate spectatorilor.

Investițiile totalizează 27,3 milioane de euro și  includ:

  • Sala Polivalentă;
  • Terenuri de sport la exterior (Handbal/Fotbal ; – Baschet – Tenis);
  • Pista alergare pe 8 culoare;
  • Clădire-anexă cu toate dotările necesare pentru funcționalitatea terenurilor exterioare;
  • Parcare cu 477 locuri – dintre care 18 locuri mașini electrice și 100 de locuri pentru biciclete;
  • Hotel cu o capacitate de 60 de locuri de cazare în 30 de camere;

Potrivit prețedintelui Emil Radu Moldovan, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat 2 milioane de lei pentru achiziția unui sistem fotovoltaic  menit să asigure independența energetică a clădirii și reducerea costurilor.

O primă reacție a celor care vor utiliza noua sală vine din partea reprezentanților Clubului Gloria 2018, care transmit publicului bistrițean un mesaj de suflet, care înglobează atât determinare cât și multă emoție: ”În momentele importante ale vieții noastre, sufletul ne „cheamă” în mod inexplicabil într-un anumit loc. E locul în care se simte linistit și  …. liber să fie cine este cu adevărat. Locul acesta este …. ACASĂ! Pentru noi, Complexul Sportiv Unirea înseamnă ACASĂ !!!Aici vom trăi emoții, vom înscrie goluri frumoase și ne vom bucura ÎMPREUNĂ!”, transmite echipa Gloria 2018.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata