spot_imgspot_img
AcasăSportIntretinere terenuri sportive naturale pentru meciuri fara riscuri
spot_img

Articole noi

Intretinere terenuri sportive naturale pentru meciuri fara riscuri

Ingrijirea si intretinerea terenurilor sportive ar trebui sa fie prima masura in programul anual de mentinere a unui teren de sport. Taierea gazonului slabeste suprafata si il incurajeaza sa creasca. In acelasi timp, excrementele de viermi sunt nivelate si materialul mort este indepartat din stratul de baza al gazonului. Lucrarile de intretinere terenuri sportive naturale includ mai multe lucrari, printre ele numarandu-se si scarificarea. Prin scarificare, gazonul primeste aer si lumina, astfel incat poate „respira” si  se poate dezvolta mai bine. De asemenea, exista o mai buna absorbtie a apei si o rezistenta crescuta la boli. Intretinerea terenurilor sportive naturale include si fertilizarea, care este una dintre cele mai importante masuri de ingrijire a gazonului. Fertilizarea furnizeaza gazonului nutrienti vitali care ii imbunatatesc capacitatea de regenerare si densitatea. In plus, cresterea viguroasa, dezvoltarea radacinilor si culoarea sunt influentate pozitiv si se promoveaza rezistenta la buruieni, boli si daunatori. Aportul corect de nutrienti, aduce o contributie semnificativa la asigurarea faptului ca un teren de sport natural, poate fi folosit pe toata durata timpului de joc.

Intretinere terenuri sportive naturale – Analiza solului

Prin intretinere terenuri sportive naturale, SportsFields incepe cu o analiza a solului pentru a se asigura ca gazonul primeste cantitatea optima de nutrienti. Apoi se realizeaza un plan individual de fertilizare, in care ingrasamintele folosite si cantitatile acestora sunt adaptate precis la conditiile solului. Fertilizarea de primavara are loc intre martie si aprilie. In timp ce aceasta fertilizare se concentreaza pe furnizarea de azot, fosfat, potasiu, magneziu si sulf, la fertilizarea de vara intre mai si august se acorda o atentie deosebita continutului de azot. La sfarsitul sezonului se foloseste si potasiul intre septembrie si octombrie pentru a creste rezistenta la inghet a gazonului.

Meciurile si antrenamentele zilnice provoaca compactarea solului, mai ales in conditii meteorologice nefavorabile. Volumul porilor din sol este redus, iar debitul de apa si schimbul de gaze sunt afectate. Transportul nutrientilor si activitatea organismelor din sol sunt impiedicate, iar riscul de infectare cu boli a gazonului, creste.

Avantajele ventilatiei

Pentru o ventilatie profunda se foloseste un dispozitiv cu o multitudine de dinti care patrund in sol si sunt inclinati intr-un unghi in adancime. Acest lucru slabeste subsolul si dupa stratul de humus, suprafata solului se impleteste cu subsolul. Acest efect de rupere a parghiei poate fi folosit pentru a elimina compactarea pana la o adancime de 30 cm. Avantajele ventilatiei profunde, includ indepartarea compactarii solului, cresterea infiltratiei apei, aerarea zonei radiculare. Schimbul de gaze si evacuarea co2 prin gaurile de perforare, promoveaza gazonul rezistent la forfecare, stimularea cresterii radacinilor, imbunatatirea denivelarilor si a structurii solului prin adaugarea de nisip. Toate acestea sunt incluse in lucrarile de intretinere terenuri sportive naturale.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata