spot_imgspot_img
AcasăDiverseCele 5 etape ale reabilitarii dupa o operatie de implant dentar
spot_img

Articole noi

Cele 5 etape ale reabilitarii dupa o operatie de implant dentar

Gata, ai ales sa optezi pentru un implant dentar fast&fixed. Sanatatea, confortul si aspectul frumos al dintilor tai au fost in centrul deciziei tale, la fel ca durabilitatea si fiabilitatea.

Te intrebi cat de curand poti incepe sa mananci din nou mesele tale preferate? Iata aici cele 5 etape de recuperare dupa instalarea implanturilor dentare. Pentru fiecare pas, vei gasi solutii usor de adoptat pentru a-ti maximiza starea de bine si buna ta recuperare, pe langa faptul ca te ghidam in dieta ta postoperatorie. Aminteste-ti ca vei fi insotit de medicul stomatolog care pune implanturile dentare si de stomatologul tau in aceasta perioada, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.

Etapa 1: precautii pentru 24-72 de ore

In saptamana dupa operatie, sunt de asteptat unele efecte secundare. In special, in cele 24 pana la 72 de ore dupa punerea implanturilor dentare fast&fixed, este posibil sa ai umflaturi in zona operata si putina durere. De asemenea, este posibil sa ai unele sangerari sau vanatai. Acestea sunt complet normale si nu ar trebui sa iti provoace probleme majore daca urmezi aceste cateva recomandari.

  • Poti aplica pe obraji cuburi de gheata invelite intr-un prosp pentru a nu ingheta pielea. De asemenea, utilizeaza analgezicele prescrise de medicul stomatolog. In cele din urma, dormi cu capul usor ridicat.
  • A se evita: Caldura in zona operata, expunerea la caldura, dormitul cu capul plat si luarea aspirinei.
  • De facut in caz de sangerare: pentru a evita sangerarea prea mare, se recomanda sa nu scuipi, ci sa inghiti saliva. Acest lucru minimizeaza impactul asupra ranii. Daca apare putin mai multa sangerare, este posibil sa o opresti si folosind doua comprese.
  • De evitat: miscari de aspirare cu gura si atingerea plagii.

In plus, pentru a evita infectia, medicul stomatolog va avea grija sa prescrie antibiotice. Toate sansele de succes vor fi de partea ta.

Etapa 2: mancare moale

Pentru a facilita vindecarea zonei operate, este important sa mananci bine si sa faci asta, la inceput, prin favorizarea alimentelor moi sau zdrobite. Aceste precautii sunt menite in primul rand sa limiteze presiunea asupra implanturilor dentare nou instalate.

Etapa 3: alimente moi

Cele 3 pana la 8 saptamani dupa procedura pot include alimente putin mai ferme, dar foarte fragede. In acest moment, acum este posibil sa mananci fierbinte.

Etapa 4: mestecare usoara

La doua luni de la punerea implanturilor dentare, acum poti incepe sa mesteci usor. Deja, poti alege alimente putin mai tari, fara a fi totusi dure.

Etapa 5: mese fara constrangeri

In sfarsit, din luna a treia, dieta ta poate reveni la normal. Nu vei mai avea constrangeri de respectat. Te vei putea bucura de dinti puternici, de incredere, care sunt perfect adaptati morfologiei tale!

Nu stii la ce cabinet stomatologic poti apela pentru servicii de implant dentar fast&fixed? Suna acum la cabinetul Dental Privilege!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata