spot_imgspot_img
AcasăDiverseCele mai bune materiale folosite pentru rochiile de mireasa
spot_img

Articole noi

Cele mai bune materiale folosite pentru rochiile de mireasa

Materialul este unul dintre factorii cheie in determinarea aspectului general al unei rochii de mireasa. Cu atat de multe tesaturi diferite disponibile pe piata, probabil ca te intrebi: “Care este cel mai bun material pentru rochia mea de mireasa?”. De aceea am creat acest ghid.

Nu exista un material anume care sa fie cel mai bun pentru rochiile de mireasa. In general, tesaturile pentru acest tip de rochii tind sa fie elegante ca aspect, dar cea mai buna tesatura depinde doar de cum vrei sa arate rochia.

Printre cele mai bune tesaturi pentru rochiile de mireasa se numara:

  • charmeuse;
  • sifonul;
  • tulle.

Pe langa aspectul general al rochiei, tipul de material pe care il alegi poate determina si structura si drapajul rochiei. De asemenea, vei dori sa iei in considerare perioada anului in care va fi purtata rochia. In acest articol, vom acoperi fiecare dintre tesaturile enumerate mai sus si vom detalia de ce sunt alegeri bune pentru o rochie de mireasa.

​Charmeuse

Charmeuse este o tesatura realizata in mod traditional din fibre de matase, dar poate fi confectionata si cu fibre de poliester sau rayon pentru o alternativa mai ieftina la matase. Ca si alte tesaturi de matase, charmeuse este un material cu multa stralucire si eleganta.

Una dintre principalele diferente dintre charmeuse si alte materiale, cum ar fi brocart, este ca charmeuse este mult mai usor. De aceea, este o alegere excelenta pentru nuntile de primavara si vara, deoarece materialul este foarte respirabil si are o croiala frumoasa. Functioneaza excelent ca tesatura in sine sau ca suport pentru tesaturi transparente. Insa, nu se intinde bine, asa ca trebuie avuta mai multa grija cu acest material.

​Sifonul

Tesatura de sifon este, de asemenea, facuta in mod traditional din matase. Cu toate acestea, astazi o poti gasi confectionata din aproape orice tip de fibre, inclusiv din fibre naturale, cum ar fi bumbacul, sau din fibre sintetice, cum ar fi poliesterul si nailonul.

Cand sifonul este folosit pentru rochiile de mireasa, se aplica mai ales ca suprapunere sau pentru maneci. Deoarece este o tesatura atat de usoara, nu adauga aproape deloc greutate rochiei atunci cand este folosita ca suprapunere. Are, de asemenea, o respirabilitate ridicata si o oarecare intindere. Si, pentru ca de obicei nu este folosit de unul singur, poti folosi sifon pentru rochia de mireasa indiferent de sezonul in care te casatoresti.

​Tulle

Tulle este o tesatura usoara, transparenta, care seamana cu organza si sifonul. Dar diferenta este ca tulle-ul este o tesatura rigida, in timp ce organza si sifonul nu. Tulle poate fi realizat din fibre de matase, nailon, poliester sau rayon si, datorita rigiditatii sale, poate fi stratificat pentru a-i conferi un aspect pufos.

Ceea ce este unic la tulle este ca poate fi folosit peste alte tesaturi pentru a le da mai multa textura sau sub tesaturi pentru a le face sa para mai pline. Tulle este, de asemenea, una dintre tesaturile principale folosite pentru a crea voaluri de mireasa.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata