spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedPierderea dintilor: cauze si solutii pentru aceasta problema de care sufera cei...
spot_img

Articole noi

Pierderea dintilor: cauze si solutii pentru aceasta problema de care sufera cei mai multi dintre oameni

Ai pierdut unul sau mai multi dinti, dar nu stii cauzele? Ai auzit de parodontita si implantologie, dar doresti sa afli mai multe? Daca da, citeste in continuare: articolul urmator ofera cateva informatii utile despre pierderea dintilor, cauzele acesteia si posibilele remedii.

Pierderea dintilor si parodontita

Pierderea dintilor poate aparea dintr-o varietate de cauze. Dintre acestea, una dintre cele mai frecvente este parodontita. Aceasta este o boala infectioasa in care prezenta placii bacteriene determina o retragere a gingiei sau formarea de pungi parodontale, spatii care se formeaza in urma regresiei osului de-a lungul radacinii.

Lasata netratata, parodontita poate provoca pierderea dintilor. Pentru a o vindeca, trebuie sa urmezi un tratament chirurgical care indeparteaza bacteriile. In acest fel iti vei putea salva dintii.

Statistici despre pierderea dintilor

Parodontita este o boala foarte raspandita dar, in ciuda acestui fapt, este subestimata si exista o mare lipsa de informatii aprobate stiintific.

Potrivit unui sondaj realizat, peste 60% dintre respondenti, dintr-un esantion de o mie, nu stiau nimic despre relatia dintre parodontita si pierderea dintilor si aproape 70% nu stiau ca cea mai buna forma de prevenire este igiena orala buna.

Conform rezultatelor unui alt studiu, 20% dintre persoanele intre 35 si 44 de ani si 40% dintre cele intre 65 si 74 de ani sufera de parodontita.

Solutii pentru pierderea dintilor

In cazul in care ai pierdut unul sau mai multi dinti, este foarte important sa ii inlocuiesti cat mai repede: dintii aflati in vecinatatea celor care au cazut, de fapt, tind sa se miste pentru a umple spatiul care s-a format, creand probleme in timpul mestecarii alimentelor.

Exista mai multe tehnici pentru inlocuirea dintilor lipsa. Una dintre cele mai raspandite este cea a implanturilor dentare.

Un implant dentar fast & fixed de la Dental Privilege este o radacina artificiala de titan care, atunci cand este implantata in osul maxilar sau mandibular, sustine o proteza dentara fixa. In primul rand, implantul trebuie sa fie integrat cu osul, din acest motiv implantul se introduce intr-o prima sedinta si intr-o a doua sedinta, dupa 3-6 luni, se aplica proteza, pentru a permite integrarea radacinii artificiale in os.

Cand nu este suficient os pentru a introduce implanturile, se poate folosi o punte dentara. Puntea este o proteza fixa care se sprijina pe dintii apropiati de cel lipsa; in practica acestia din urma sunt piliti pentru a crea spatiul de fixare a podului dentar propriu-zis.

Intr-o clinica stomatologica cu servicii de calitate, se face totul pentru a se evita pierderea dintilor. Aici se va trata parodontita, atat in ​​faza incipienta, cat si in cea tardiva, si se va elimina complet boala. Pentru a evalua starea gingiilor, in timpul vizitei, se poate efectua un screening parodontal precis, prin care se poate masura adancimea pungilor. Pe baza acestei examinari, medicii vor propune un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor pacientului.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata