spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieADI Deșeuri Bistrița-Năsăud întoarce 1.500.000 lei UAT-urilor din județ
spot_img

Articole noi

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud întoarce 1.500.000 lei UAT-urilor din județ

Dacă reciclăm mai mult vom plăti mai puțin la serviciile de salubrizare.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud întoarce 1.500.000 lei UAT-urilor din județ, bani proveniți din valorificarea deșeurilor reciclabile. Acesta este un exemplu bun prin care vedem efectele colectării separate corecte a deșeurilor reciclabile. Acești bani sunt distribuiți procentual celor 62 de UAT-uri din județ în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate în fiecare comunitate. Suma de 689.325 lei a fost folosită pentru acoperirea parțială a costurilor de salubritate pentru fiecare UAT, iar suma de 790.000 lei vor fi virați direct în conturile primăriilor.

Chiar dacă în 2021 înregistrăm o creștere a procentului de deșeurilor reciclabile valorificabile la 15 %, suntem încă departe de potențialul economic pe care deșeurile reciclabile îl reprezintă în sistemul de salubrizare din județul nostru.

Din păcate, în prezent, la nivelul județului nostru, deșeurile reciclabile colectate sunt încă foarte murdare și amestecate cu deșeuri reziduale și cu deșeuri provenite din construcții. Motiv pentru care doar un procent mic dintre acestea pot fi valorificate. De aceea este important efortul tuturor de a colecta separat corect deșeurile la sursă, iar efectul acestei implicări se va traduce prin sume mai mari întoarse în comunitate, bani ce pot fi folosiți pentru acoperirea costurilor de salubrizare.

Haideți să le punem pe toate la locul lor!

Foto: ADI-Deșeuri-Bistrița-Năsăud

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata