spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieEmil Radu Moldovan: am definitivat portofoliul de investiții al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud...
spot_img

Articole noi

Emil Radu Moldovan: am definitivat portofoliul de investiții al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (2021-2027)

O serie de investiții necesare în județ au fost puse pe hârtie de reprezentanții Consiliului Județean Bistrița Năsăud alături de experții ADR Nord Vest.

Portofoliul proiectelor de investiții pregătite pentru accesarea de fonduri europene, pentru continuarea dezvoltării județului Bistrița-Năsăud (2021-2027), cuprinde o serie de proiecte pe toate domeniile.

Să continuăm dezvoltarea județului cu fonduri europene și să fim din nou județul etalon al atragerii acestora, am definitivat portofoliul de investiții al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (2021-2027), alături de colegi și Marcel Ioan Boloș, Directorul General ADR Nord Vest și experți din cadrul agenției.

(…)Începând de la sănătate, educație, infrastructură rutieră, cultură, turism, digitalizare, toate domeniile și întregul județ este vizat pentru continuarea investițiilor prin fonduri europene.”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Astfel, în domeniul sănătății echipa de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va solicita finanțare pentru:

  • Extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E (14.000 mp- suprafață desfășurată), cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă.

Proiect ce prevede și extinderea specialităților medicale: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă.

• Creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Bistrița;

• Creșterea eficienței energetice a Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, Municipiul Bistrița;

• Modernizarea, reabilitarea energetică, dotarea și transformarea fostului Hotel Krone în secție de specialitate pentru Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie;

• Modernizarea, reabilitarea energetică și dotarea Secției de Psihiatrie și Psihiatrie Cronici;

• Dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu echipamente medicale de ultimă generație;

• Dotarea Ambulatoriului de specialitate cu echipamente medicale de ultimă generație;

• Sediu și spații destinate învățământului superior pentru extensia Bistrița, a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin reabilitarea, modernizarea și schimbarea destinației imobilului situat în Bistrița, str.Toamnei, nr.1A ;

• Digitalizarea Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Ân ce privește domeniul educației, se are în vedere realizarea Centrului Județean de tineret și educație integrativă Bistrița-Năsăud.

Infrastructura rutieră a județului va fi completată prin reabilitarea  DJ 151, km 48+810-126+736, limita județului Mureș- Bistrița și realizarea parcării de pe str. Bistricioarei, din municipiul Bistriţa.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își mai propune:

• Modernizarea Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, în judeţul Bistrița-Năsăud prin dezvoltarea unui sistem pilot de transport public ecologic/verde cu autobuze electrice;

• Achiziționarea unui sistem de management al monitorizării serviciului de transport județean care să cuprindă componente de captare și prelucrare a informațiilor furnizate de sistemul e-ticketing, sistemul de numărare a călătorilor și sistemul de monitorizare şi localizare prin GPS;

De asemenea, pe Cultură și Turism, portofoliul Consiliului Județean Bistrița Năsăud include:

• Reabilitarea Castelului Teleki Comlod;

• Amenajarea Centrului Județean de Agrement Colibița; Totodată, autoritățile județene își propun digitalizarea serviciilor publice oferite de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, instituțiilor subordonate și accesibilitatea Unităților Administrativ-Teritoriale de conectare la acest sistem integrat.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata