spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieSistemul de management integrat al deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud trebuie îmbunătățit și...
spot_img

Articole noi

Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud trebuie îmbunătățit și modernizat!

Se fac ultimele pregătiri pentru darea în folosință a celulei 2 de depozitare a deșeurilor reziduale. Cu o suprafață de peste 23.400 mp, celula 2 va avea o capacitate de depozitare de 271.000 mc de deșeuri, fiind un proiect dezvoltat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și compania Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL. 

🟢 Să sperăm că prin efortul pe care trebuie să-l facem împreună – autoritățile publice locale, cetățenii județului Bistrița-Năsăud, operatorul de colectare a deșeurilor Supercom și operatorul de tratare al deșeurilor Vitalia – vom depozita în noua celulă de la Tărpiu, cantități cât mai reduse de deșeuri reziduale și să creștem gradul de deșeuri reciclabile colectate selectiv pentru valorificarea eficientă a lor. 

‼️ Pe lângă această investiție, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lucrează la un nou proiect important de dezvoltare, modernizare și eficientizare a sitemului de management integrat al deșeurilor din Bistrița-Năsăud, prin fonduri europene, cu o valoare totală de peste 45 milioane euro. 

✅ În cadrul acestui proiect major pe fonduri europene, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își propun următoarele obiective:
👉 Achiziția unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor;
👉 Extinderea și modernizarea stației de sortare a deșeurilor reciclabile;
👉 Introducerea de platforme hidraulice îngropate în zonele de blocuri din orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi;
👉 Achiziția tuturor categoriilor de recipienți pentru colectarea selectivă în gospodăriile utilizatorilor casnici – pubela albastră pentru fracția hârtie / carton, pubela verde pentru fracția sticlă și pubela maro pentru fracția biodegradabilă din deșeurile menajere; 

♻️ Este foarte important pentru mediul înconjurător și pentru viitorul copiilor noștri să ne intesificăm eforturile de colectare selectivă corectă a deșeurilor pentru ca deșeurile reziduale care ajung la depozitare finală pe groapă să fie în cantități cât mai reduse. Iar acest efort trebuie făcut de fiecare locuitor al județului Bistrița-Năsăud!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata