spot_imgspot_img
AcasăSportSTREET DANCE-ul și BREAK DANCE-ul vor fi recunoscute ca ramuri sportive OLIMPICE!...
spot_img

Articole noi

STREET DANCE-ul și BREAK DANCE-ul vor fi recunoscute ca ramuri sportive OLIMPICE! Bistrița are o școală puternică pe aceste paliere: REBORN!

Federația Română de Dans Sportiv organizează în acest an primele ediții ale Campionatelor Naționale de Breakdance și Hip Hop/Street Dance din România, primul campionat național organizat pentru recunoașterea de către Ministerul Tineretului și Sportului și de Comitetul Olimpic Sportiv Român a acestor stiluri de dans ca noi ramuri sportive.

Și județul Bistrița-Năsăud are candidați la acest concurs, grupele din cadrul Reborn Dance Studio Bistrita , coordonat de Dora Pralea, care încă din 2007 oferă tinerilor posibilitatea de a face cunoștință cu aceste stiluri de dans, insuflând un hobby care implică un stil de viață sănătos și un mediu distractiv și motivant.

Prefectul Stelian Dolha nu este străin de activitatea studioului de dansuri Reborn, iar preocuparea pentru un stil de viață sănătos și sprijinirea tinerilor l-a motivat să se implice în mod direct în participarea grupelor de dans la Campionatul Național, găsind soluții pentru a asigura transportul și cazarea tinerilor la concursul care va avea loc la Timișoara, în perioada 7-9 mai a.c.

Prefectul a vizitat studioul și a cunoscut participanții care au făcut câteva demonstrații.“În rândul tinerilor, Dora este un personaj popular, lucru datorat nu doar talentului ei la dans, ci și calităților sale ca antrenor. Ea și studioul Reborn dau culoare comunității bistrițene prin activitățile lor, prin modul în care inspiră această pasiune sănătoasă față de dans, de breaking, o modalitate de exprimare iubită de tineret.

Din acest motiv, dar și pentru că această formă de mișcare este pe cale de a fi recunoscută ca o nouă ramură a sportului de către Ministerul Tineretului și Sportului și de Comitetul Olimpic Sportiv Român, susțin activitățile frumoase din cadrul studioului Reborn și mă bucur că prin intermediul Instituției Prefectului am putut contribui la rezolvarea unor probleme de logistică pentru ca echipele antrenate de Dora să participe la Campionatul Național de Breakdance.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Foto: CodexStudio și IPBN

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata