spot_imgspot_img
AcasăEvenimentÎn lipsă de alte resurse, URȘII se mulțumesc și cu PORUMBEI! Se...
spot_img

Articole noi

În lipsă de alte resurse, URȘII se mulțumesc și cu PORUMBEI! Se întâmplă în apropiere de Bistrița

Exodul mamiferelor omnivore către zonele locuite implică adaptabilitatea acestora, căci în căutare de hrană urșii „urbani” se mulțumesc cu ceea ce găsesc prin gospodării. Chiar și cu… porumbei!

Un astfel de caz a fost semnalat în seara zilei de 21 aprilie într-o gospodărie de pe Valea Ghinzii din apropierea municipiului Bistrița.

În cursul serii de miercuri, 21 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au intervenit în urma unui apel la Numărul Unic de Urgență 112, în zona Valea Ghinzii, după ce un bărbat a anunţat prezenţa unui urs pe strada Alunului. Un echipaj de Jandarmerie s-a deplasat în zonă împreună cu un paznic de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Bistrița. La fața locului s-a constatat faptul că ursul a produs pagube materiale, a omorât mai mulți porumbei, după care a părăsit zona respectivă. Jandarmii au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ 2 ore, misiunea încheindu-se fără alte incidente, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Tot în noaptea de miercuri și tot în apropiere de Bistrița, în cartierul Unirea, un alt urs a dat târcoale gospodăriilor din zonă:

Totodată, în această noapte în jurul orei 01.40, un alt apel 112 anunța prezența unui urs în cartierul Unirea. Un bărbat a anunțat că animalul i-a traversat gospodăria, a trecut drumul principal și s-a îndreptat către Slătinița. Jandarmii au intervenit la fața locului, alături de un inginer silvic din cadrul Fondului de Vânătoare 19 Poieni. La momentul în care echipajul a ajuns în zonă, ursul nu a fost văzut la fața locului, dar jandarmii au mai patrulat pentru aproximativ o oră în zona respectivă pentru a se asigura că nimeni nu este în pericol, misiunea încheindu-se și în acest caz fără incidente. În ambele cazuri au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri – conform procedurii, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița – pentru activarea aplicației RO-Alert, au mai precizat jandarmii bistrițeni.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata