spot_imgspot_img
AcasăUltima orăPremieră absolută pentru administrația bistrițeană: concursul pentru „tronul” Palatului Culturii, transmis live...
spot_img

Articole noi

Premieră absolută pentru administrația bistrițeană: concursul pentru „tronul” Palatului Culturii, transmis live pe facebook! Cu toată transparența, „elefantul” e greu de ignorat…

Noua administrație municipală punctează o premieră absolută în ceea ce privește transparentizarea concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice prin transmiterea live pe facebook a etapei de interviuri susținută de candidați.

Este vorba de transmiterea live a interviurilor din cadrul concursului pentru ocuparea funcției de manager al Centrului Municipal de Cultură, cunoscut și sub denumirea de Palatul Culturii, serviciu aflat în cadrul Primăriei Bistrița.

După etapele de selecție a dosarelor și contestațiile apărute, în cursă au rămas doi candidați, fiind vorba de profesorul Claudiu Șular, fost manager al Liceului de Muzică, și actualul manager al Centrului Județean de Cultură Bistrița-Năsăud, Gavril Țărmure.

Interviul este proba „orală” a concursului, iar acesta se susține în sala de ședințe a Consiliului Local Bistrița, proba fiind transmisă live pe pagina de facebook a primăriei. Primul intrat în „oral” a fost Gavril Țărmure, ordinea fiind trasă la sorți la începutul momentului.

Indiferent de întrebările adresate ambilor competitori de către comisia de examinare, „elefantul” din încăpere pare să se impună. Rezultatele concursului vor fi afișate doar mâine, 6 aprilie, însă evidențele ne dau un câștigător în persoana celui care a și fost denumit în anul 2015 ca fiind „cel mai influent manager cultural din România”, respectiv Gavril Țărmure.

Acesta mai are un an de mandat la Centrul Județean pentru Cultură, aflat în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, însă va renunța la acest post în favoarea „culturii urbane” pe care acesta dorește să o conducă la nivel de municipiu de foarte mult timp.

Sursele noastre spun că în locul lui Țărmure, la CJC, va fi numit un interimar, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului. Printre numele care se vehiculează în acest moment se numără fostul senator Ioan Simionca, fostul secretar de stat din Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, dar și actualul director artistic din cadrul CJC, cunoscuta interpretă de muzică populară Matilda Pascal-Cojocărița.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata