spot_imgspot_img
AcasăSportDe la cerșitul pe Pietonal, la tripla medaliată cu AUR EUROPEAN: Monica...
spot_img

Articole noi

De la cerșitul pe Pietonal, la tripla medaliată cu AUR EUROPEAN: Monica Csengeri – bistrițeanca ce a făcut senzație în halterele mondiale

Tocmai când ne scufundam din punct de vedere sportiv, cu o serie de eșecuri naționale sau locale, vine o țâncă neastâmpărată și ne umple sufletul de bucurie!

Plătiți regește, fotbaliștii români nu reușesc să readucă acest sport la nivel de bucurie, „tricolorii” fiind mai mult regăsiți la capitolul bășcălie. Echipa de suflet a bistrițenilor, Gloria 2018, se află într-o pasă deloc bună, fiind probleme pe final de tur în Liga Florilor la handbal feminin. Însă, din zăpada rece a mâhnirii lăuntrice, a ieșit un fir de bucurie…

Monica Csengeri, o tânără de 24 de ani, a dat un boost de imagine și un mare fior de bucurie întregii țări, bistrițeanca reușind un event rar: a câștigat toate cele trei medalii de aur pe categoria la care a concurat în cadrul „europenelor” de Haltere din Rusia!

Monica a fost efectiv culeasă de către antrenorul Adi Chivu de pe Pietonalul bistrițean, acolo unde practica cerșetoria. Mâna întinsă a Monicăi a spus o poveste pe care Adi Chivu a înțeles-o altfel, iar „mila” antrenorului s-a transformat într-o altă mână întinsă, de această dată una la care ambițiile profesorului și a elevului s-au contopit.

„Am adus-o greu în sala de haltere. Cerșea pe Pietonal în Bistrița, e dintr-o familie tare amărâtă. Îi dădeam câte 5 lei, câte 10 lei să vină la sală. Acum, în afara acestei medalii, mai are 7 recorduri naționale şi bronz la europene”, declara Adi Chivu, pentru Sportul Bistrițean, în urmă cu ceva ani, atunci când Monica puncta deja recorduri și medalii în competițiile destinate juniorilor.

În anul 2018 Monica nu trece testul antidoping, astfel că sportiva bistrițeancă este suspendată din activitatea sportivă (27.07.2018-02.12.2019). Revine însă în arena competițională cu și mai multă ambiție.

Campionatele Europene de la Moscova au adus României șase medalii, din care trei de aur, două de argint și una de bronz. Cele trei medalii de aur se află în dreptul sportivei CSM Bistrița, astfel: s-a impus la stilul smuls cu 86 kg, după ce a ratat de două ori la 90 kg. La stilul aruncat, Csengeri a ieşit învingătoare cu 103 kg, iar la total a câştigat cu 189 kg.

Mihaela Valentina Cambei (CSM Oneşti) s-a clasat pe 4 la smuls, cu 80 kg, după ce a ratat două tentative la 84 kg. Cambei a cucerit argintul al aruncat, cu 100 kg, ratând încercarea la 102 kg. Românca a obţinut bronzul la total, cu 180 kg.

Bilanţul României după prima zi de competiţie este de trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz, după ce Cosmina Pană a obţinut argintul la cat. 45 kg, stilul aruncat, conform hotnews.ro.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata