spot_imgspot_img
AcasăSocialSTART-UP NATION în colaps? Proiectele sunt NEFINANȚATE și lăsate pe umerii și...
spot_img

Articole noi

START-UP NATION în colaps? Proiectele sunt NEFINANȚATE și lăsate pe umerii și buzunarele tinerilor! AMBULANȚA VETERINARĂ de la Lunca Ilvei – un proiect INEDIT, dar ignorat de Ministerul Economiei

Programul STAR-UP NATION se află într-o comă profundă generată de impotența guvernamentală în a finanța, conform contractelor încheiate, proiectele a 4.000 de tineri întreprinzători ce au crezut în sprijinul promis.

Deputatul PSD BN Bogdan Ivan Gruia trage un semnal de alarmă legat de acest program în care sunt angrenate aproximativ 25.000 de persoane:

„4000 de companii din România sunt la un pas de a-și închide porțile și 25.000 de oameni să rămână fără un loc de muncă! Doar în Bistrița-Năsăud sunt 200! De ce? Din cauza ignoranței PNL-USR+, antreprenorii nu și-au primit banii de la guvern pentru programul Start-Up Nation, deși au făcut toate plățile pentru echipamente din banii lor. Aceștia au de plătit angajați, dobânzi la bancă pentru banii împrumutați pentru echipamente și spații pentru chirie, iar dacă nu vor primii banii promiși de Ministerul Economiei în curând, toată munca lor din ultimii ani va fi în zadar!

În județul Bistrița-Năsăud sunt peste 200 de tineri antreprenori care așteaptă plățile de la Guvernul României, dar Claudiu Năsui îi tratează cu ignoranță! Un exemplu este Dan Roman din Lunca Ilvei. Unul dintre tinerii care au capacitatea să aducă valoare României, dar așteaptă banii de la Ministerul Economiei pentru a-și putea continua proiectul inedit: o ambulanță veterinară”, a precizat deputatul bistrițean pe rețelele de socializare.

Tânărul Dan Roman a întocmit un proiect inedit pentru România, o AMBULANȚĂ VETERINARĂ, fapt pentru care s-a înscris, încrezător, în programul START-UP NATION. Însă finanțarea nu a mai venit, iar toate economiile tânărului din Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, au fost investite în acest proiect. Acum, Dan Roman se află într-o situație pe care nu a anticipat-o, cea în care statul român nu se ține de promisiune:

„Am accestat acest Start-Up în urmă cu opt luni de zile, am respectat toate criteriile cerute, am achiziționat ambulanța, am echipat-o cu tot ce am avut în proiect, am angajat acei patru oameni, iar în momentul de față, pe lângă cei patru oameni, avem de plătit și o rată la bancă. Rata nici măcar nu trebuie să o plătim noi, ei au garantat pentru suma împrumutată! Pe lângă toate acestea, ne-au obligat să închiriem spații ca să avem puncte de lucru. Nouă nu ni se mai spune absolut nimic despre acest proiect. Plătim aproximatit 4.800 – 4.900 de lei lunar și în momentul de față nu mai avem bani! Dacă nu ni se livrează banii în decurs de cel mult trei luni ajungem în faza în care nu o să mai putem plăti și acceptăm să vină satul român să ne ia tot ce am făcut, să ne pună popriri… nu știu ce se va întâmpla!”, a precizat Dan Roman, tânărul întreprinzător de la Lunca Ilvei.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata