spot_imgspot_img
AcasăAdministrațiePârtia COCOȘ s-a rupt! Din nou... Alunecarea de teren ar cam pune...
spot_img

Articole noi

Pârtia COCOȘ s-a rupt! Din nou… Alunecarea de teren ar cam pune PUNCT visului „crețian”

Pârtia bistrițenilor de pe Dealul Cocoș suferă a doua alunecare de teren din ultimii trei ani, semn că schiatul pe pista mare este exclus definitiv din visurile schiorilor.

Informația a fost publicată de jurnalistul sportiv Adrian Linca, unul dintre susținătorii ideii de schiat pe Dealul Cocoș, chiar dacă proiectul Pârtiei în sine nu a fost unul prea lăudat de bistrițean.

Acesta susține că, odată cu această a doua surpare de pământ, pârtia mare de pe Cocoș nu va mai putea fi folosită niciodată:

„O mare alunecare de teren a avut loc recent în partea de sus a pârtiei Cocoș. Peretele abrupt s-a rupt în două, formându-se un crater de aproape doi metri, pe jumătate din lățimea pârtiei. Alunecarea a fost mascată de zăpada adunată acolo cu tunurile dar acum, când începe să se topească, zona pare de-a dreptul înfricoșătoare. Dacă în parte de jos, pe pârtia mică aproape că se poate schia și astăzi, partea de sus e greu de crezut că se va mai amenaja vreodată. Dealul a mai fost consolidat o dată, cu aproape 200.000 de lei, deasupra lacului, în urma unei alunecări de teren produsă în 2018”. A precizat jurnalistul în sportulbistritean.ro.

Pârtia Cocoș din apropierea municipiului Bistrița a fost amenajată în cadrul unui proiect mult prea îndrăzneț al fostului edil, un proiect controversat care a „înghițit” peste 6 milioane de euro, bani împrumutați de administrația condusă de fostul primar. Această „piatră de moară”, Pârtia Cocoș, a dus la pierderea alegerilor de către social-democrați, cu toată încercarea acestora de a se desprinde de „politicile” falimentare ale lui Ovidiu Crețu.

Sursa foto: sportulbistritean.ro

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata