spot_imgspot_img
AcasăSportInternaționala GLORIE: OPT jucătoare din lotul echipei de suflet a bistrițenilor, convocate...
spot_img

Articole noi

Internaționala GLORIE: OPT jucătoare din lotul echipei de suflet a bistrițenilor, convocate la ECHIPELE NAȚIONALE! „Pășcuțele” vor participa în turnee de calificare pentru Olimpiadă și CM

Nu mai puțin de opt jucătoare din lotul Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud sunt convocate în această perioadă la echipele naționale, majoritatea pregătindu-se pentru meciuri de calificare la Olimpiadă sau la Campionatul Mondial.

În timp ce România (cu 𝗟𝗔𝗨𝗥𝗔 𝗣𝗥𝗜𝗦𝗧𝗔𝗩𝗜𝗧𝗔 și 𝗥𝗔𝗟𝗨𝗖𝗔 𝗕𝗔𝗖𝗔𝗢𝗔𝗡𝗨 în lot – foto sus) luptă la Podgorica pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august) în compania naționalelor Norvegiei și Muntenegrului, 𝗗𝗔𝗥𝗟𝗬 𝗭𝗢𝗤𝗕𝗜 𝗧𝗥𝗜𝗙𝗨𝗡𝗢𝗩𝗜𝗖 și 𝗔𝗟𝗠𝗨𝗗𝗘𝗡𝗔 𝗥𝗢𝗗𝗥𝗜𝗚𝗨𝗘𝗭 (foto jos – stânga) joacă pentru naționala Spaniei, având același scop. Ibericele întâlnesc la turneul 1 loturile similare ale Argentinei și Suediei.

𝗡𝗔𝗧𝗔𝗟𝗟𝗜𝗔 𝗩𝗔𝗦𝗜𝗟𝗘𝗨𝗦𝗞𝗔𝗬𝗔 și 𝗗𝗭𝗜𝗬𝗔𝗡𝗔 𝗜𝗟𝗬𝗜𝗡𝗔 (Belarus) – foto, dreapta, alături de 𝗡𝗔𝗧𝗔𝗟𝗜𝗜𝗔 𝗦𝗔𝗩𝗖𝗛𝗬𝗡 (Ucraina) – foto, centru – joacă în acest sfârșit de săptămână în prima rundă de calificare la Campionatul Mondial de Handbal Feminin (1-19 decembrie – Spania), primul care va avea la start 32 de echipe. Naționala Belarusului face parte din grupa 5, alături de Elveția și Insulele Feroe în timp ce lotul național al Ucrainei luptă pentru calificare în grupa 1 cu Slovacia, Israel și Luxemburg. România va juca barajul pentru calificare între 16 și 21 aprilie, împotriva unui adversar care va fi stabilit în 22 martie, prin tragere la sorți, la biroul EHF din Viena.

Singura jucătoare care se pregătește fără emoții alături de lotul național este 𝗠𝗔𝗥𝗜𝗔𝗡𝗔 𝗖𝗢𝗦𝗧𝗔 (foto – stânga, centru), Brazilia fiind deja calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Naționala de handbal feminin a Braziliei derulează zilele acestea un stagiu centralizat în Portugalia, în cadrul căruia a disputat și un meci de verificare în compania naționalei țării gazdă.

Echipa națională a României va disputa meciuri de calificare în turneul preolimpic din Muntenegru, astfel:

Sâmbătă, 20.30, Norvegia – România (Prima TV)

Dumnică, 17:00, Muntenegru – România (Prima TV)

Laura Pristăvița, jucătoarea Gloriei 2018, a declarat pentru FRH: ”A fost o săptămână destul de încărcată atât fizic cât și mental. E o emoție care zburdă în grupul acesta de câteva zile și iată că am ajuns în Muntenegru cu o atmosferă destul de pozitivă. Simt că există o încredere destul de mare în capacitatea noastră de a ne califica la acest turneu. Pandemia nu e plăcută pentru un sportiv, jucăm fără public, însă datoria noastră este să jucăm, să facem ce știm mai bine și să ne bucurăm de sport. Cred cu tărie în valoarea grupului și în puterea noastră.”

SUCCES TUTUROR „PĂȘCUȚELOR”!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata