spot_imgspot_img
AcasăPoliticăIoan Nelu Botiș, decis în ceea ce privește viața politică! Vezi ce...
spot_img

Articole noi

Ioan Nelu Botiș, decis în ceea ce privește viața politică! Vezi ce a declarat fostul Ministru al Muncii

Figură marcantă a politicii locale în  anii `2000, ecologistul devenit social-democrat care și-a încheiat cariera de politician ca și democrat-liberal a dispărut brusc din zona publică după un scandal național în care a fost implicat, pe vremea când era la butoanele Ministerului Muncii. Gurile rele spun că Ioan Nelu Botiș a fost scos pe ușa din dos din sfera publică de însuși Ioan Oltean, șeful său de partid din acea vreme, pe motiv că se bucura de tot mai multă notorietate și putere la nivel național. S-a retras definitiv în urma unui scandal mediatic și mărturisește că nu i-a fost ușor să depășească acea perioadă. Mai mult, Nelu Botiș a declarat că nu are de gând să revină în spațiul public, axându-se acum pe dezvoltarea celor două firme pe care le deține.

După ce a terminat cursurile Politehnicii din Cluj-Napoca, cunoscutul politician bistrițean a lucrat ca inginer la Combinatul de Utilaj Greu din Lupeni, orașul său natal. Apoi, cel ce avea să ajungă în Guvernul României a intrat în afaceri, deschizându-și propria firmă pentru care s-a dedicat până când cariera politică i-a adus altfel de provocări. Fostul ministru al Guvernului Boc, și-a început activitatea politică  în 1991, în cadrul Partidului Ecologist Român. Din 1996 până în 2001 a fost consilier municipal, iar în perioada 2001-2004 și-a câștigat experiența administrativă, fiind viceprimarul PSD al orașului imnului național. După ce și-a încheiat mandatul la Primăria Bistrița, Ioan Nelu Botiș a condus timp de 4 ani Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă B-N, loc în care a câștigat mult teren în spațul public. Potrivit wikipedia, în acea perioadă, a contribuit la înființarea  organizației „Euroactiv Bistrița”, unde soția sa era acționar și ulterior consultant. Organizația care avea să-l scoată de pe eșicherul politic, dar și din viața publică, se ocupa cu plasarea forței de muncă în străinătate și organizarea de cursuri de reconversie socială, având sediul la adresa de domiciliu a familiei Botiș.

Ioan Nelu Botiș se bucură de tot mai mult succes, în 2008 s-a mutat la Partidul Democrat Liberal, bucurându-se de susținerea unuia dintre cei mai puternici oameni politici ai vremii, Ioan  Oltean, pentru un mandat în Parlamentul României.  Astrele au fost de partea sa. Ioan Nelu Botiș a fost ales deputat PDL de B-N și nu a dezamăgit, semnând peste 24 de propuneri legislative. Deputatul bistrițean a acces în ierarhia profesională, ajungând Ministru al Muncii, Familiei și Solidarității Sociale, însă după 6 luni, în 2012, în urma apariției  în spațiul public a unui  material care făcea referiri la conflict de interese, cariera lui Ioan Nelu Botiș s-a încheiat abrupt, acesta dându-și demisia de onoare. Cazul lui Botiș a fost viral o bună perioadă de timp, faptele fostului director executiv al AJOFM și ex-ministrului muncii fiind taxate la acea vreme pe toate liniile din mediul public, însă după aproape 2 ani Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus un verdict favorabil fostului om politic.

Nu îmi reproșez nimic, îmi trăiesc viața așa cum mi-a dat-o Dumnezeu și sunt fericit cu ea! Îmi doresc lucruri mai bune, bineînțeles, dar vreau să fiu atent ca atunci când văd un om că nu are picioare, eu le am, și asta este un lucru minunat. Viața și timpul le vindecă pe toate…, a declarat fostul demnitar.

Ioan Nelu Botiș a fost persoana pe care eu am susținut-o atât în Parlament, cât și în Guvern. Eu i-am propus să preia funcția pe care eu am deținut-o, cea de președinte de filială, însă lucrurile au evoluat altfel și Nelu a renunțat la politică, forțat și el de împrejurări. Poate a făcut-o cu  responsabilitate maximă, dar și cu prea multă ușurință, care în politică, uneori, nu trebuie să prevaleze, a precizat fostul său șef de partid, Ioan Oltean.

Întrebat dacă se gândește la o revenire pe plan politic, Botiș a fost categoric în răspunsul său. Alexandru Ivasciuc are o frază care mi-a plăcut foarte mult: Unde pleacă păsările, când pleacă – întreabă copilul pe tatăl lui/ Păsările pleacă și nu se mai întorc niciodată!  În momentul acesta nu, nu pot vorbi despre o revenire a mea în politică. Am avut o preocupare constantă pentru educația copiilor mei și vreau acum să mă bucur de reușita lor. Unul este pilot de avion, iar celălalt lucrează în cercetare, a absolvit Academia Tehnică Militară. Am fost alături de ei mereu, am trăit fiecare examen al lor, am muncit împreună și a meritat. Viața continuă!, mărturisește Ioan Nelu Botiș, astăzi cunoscută figură în business-ul bistrițean.

Administrează două firme, una se ocupă cu plasare forței de muncă, iar cealaltă are ca obiect de activitate prelucrările mecanice. Ioan Nelu Botiș gestionează aproximativ 20 de angajați pe cele două ramuri de activitate, având în echipă persoane care îi sunt fidele de aproape 10 ani.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata