spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieATENȚIE, ȘOFERI: INFORMAȚI-VĂ TEMEINIC CU PRIVIRE LA CONDIȚIILE METEO PROGNOZATE ȘI...
spot_img

Articole noi

ATENȚIE, ȘOFERI: INFORMAȚI-VĂ TEMEINIC CU PRIVIRE LA CONDIȚIILE METEO PROGNOZATE ȘI CIRCULAȚI PRUDENT!

Ninsorile din ultimele zile au acoperit cu un strat de zăpadă toate drumurile din județele din nord vestul țării și au îngreunat condițiile de deplasare ale conducătorilor auto, în ciuda faptului că utilajele de dezăpezire au acționat pe majoritatea căilor de rulare.   

Reprezentanții poliției române reamintesc necesitatea unei informări temeinice privind fenomenele meteo prognozate pe itinerariul pe care conducătorii auto urmează să îl parcurgă.

Înainte de a porni la drum, conducătorii auto au obligația să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, dar și să își asigure o bună vizibilitate prin curățarea tuturor geamurilor mașinilor. De asemenea, este important ca în caste zile să se circule cu viteză redusă, adaptată la condițiile de drum.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă,
trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în
vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Întrucât vântul puternic, lapoviţa, ninsoarea şi depunerile de polei
afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm
conducătorilor auto să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai
ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile
de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru nerespectarea acestor prevederi, conducătorii auto pot fi sancționați cu amendă de la 1305 lei la 2900 lei, iar ca măsură complementară se dispune reținerea cerificatului de înmatriculare.

Atenționăm faptul că folosirea bicicletelor pe partea carosabilă când aceasta este acoperită de gheață, polei sau zăpadă, este interzisă, iar bicicliștii pot fi sancționați cu amendă de la 580 lei la 725 lei pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002.  De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile polițiștilor rutieri aflați în trafic şi să oprească/parcheze doar în locurile special amenajate pentru a nu afecta fluența traficului.”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sârb.

Reamintim cititorilor decisiv.ro că orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata