spot_imgspot_img
AcasăAdministrațiePrefectul Dolha vrea să facă „istorie” în Bistrița-Năsăud: Tibi Ușeriu, chemat la...
spot_img

Articole noi

Prefectul Dolha vrea să facă „istorie” în Bistrița-Năsăud: Tibi Ușeriu, chemat la vaccinare publică pe modelul Elvis Presley

Inspirat de unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor, a cărui contribuție la promovarea vaccinului anti-poliomielită în 1956 a avut un efect fabulos, prefectul județului vrea să facă istorie, începând cu județul său.

Propune realizarea unui scurt clip de promovare a campaniei de imunizare și care pe lângă polițiști, jandarmi, medici sau persoane cu vârste peste 65 de ani, să îl aibă în prim plan pe cunoscutul bistrițean, Tibi Ușeriu, care la temperaturi de până la -50 de grade a câștigat trei ani consecutiv maratonul Ultra Arctic.

Este vorba despre promovarea campaniei de vaccinare… eu am făcut referire la cazul Elvis Presley încă la momentul la care a debutat acțiunea în județul nostru… ca să fie mai de succes, această acțiune trebuie regândită… în 1956 când a început campania de vaccinare împotriva poliomielitei, regele rock a fost eroul național, reușind să ridice rata de vaccinare de la 0,6% la 80% în doar câteva luni… eu sper cu Tibi să reușim să ridicăm gradul de conștientizare a vaccinării în județul Bistrița-Năsăud”, a declarat Stelian Dolha pentru Radio Someș.

Mesajul care nu va depăși ca difuzare 2 minute va fi unul de interes comun și va cuprinde toate categoriile sociale.

V-o spun cu modestie, dacă ne ajută Dumnezeu, va fi un subiect național și o să fie primul film despre vaccinare care o să prindă… un altfel de film… asta și vrem… deocamdată doar l-am gândit, iar de săptămâna viitoare, când Tibi Ușeriu se întoarce din munți, vom purcede la realizarea lui și vom arăta că Bistrița-Năsăud se vaccinează, a mărturisit Dolha.

Prefectul a declarat că acest clip de promovare va fi realizat de câțiva tineri pasionați, în mod voluntar.

Este un contract de colaborare prin intermediul căruia prefectura promovează mesajul, cei implicați vor să susțină campania de vaccinare, iar alte costuri vor fi suportate din buzunarul meu”, a adăugat prefectul de Bistrița-Năsăud.

Trimisul Guvernului în teritoriu a făcut referire și la aportul preoților și a dascălilor în această poveste, considerând că procentul persoanelor din învățământul bistrițean înregistrat la debutul etapei a doua de vaccinare este mic, fiind vorba de doar 48%  din total.

Procentul medicilor, de peste 50%, este unul bun si sper că o să crească până în februarie… exemplul lor este de urmat, mă aștept la același lucru și din partea profesorilor… Poate nu sunt suficienți de informați”, a mai adăugat prefectul.

Tiberiu Ușeriu este un sportiv celebru, alergător de anduranță și ultra maratonist, născut în Bistrița-Năsăud. A câștigat 3 ani la rând 6633 Arctic Ultra, anul trecut înregistrând încă o performanță excepțională. A reușit să termine competiția Yukon Arctic Ultra, supranumită „Cursa infernală de la Cercul Polar”.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata