spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieBatjocura continuă: 32 dintre membrii CJSU au votat pentru închiderea restaurantelor și...
spot_img

Articole noi

Batjocura continuă: 32 dintre membrii CJSU au votat pentru închiderea restaurantelor și cafenelelor din Bistrița

Autoritățile județului au decis cu majoritate de voturi ca orașul imnului național să intre în scenariul roșu după ce rata de infectare cu noul Coronavirus a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, 3 zile consecutiv.

După decizia Comitetului Județean pentru Stuații de Urgență Bistrița-Năsăud de a impune măsuri restrictive, operatorii economici din HoReCa locală au început lansarea mesajelor de mulțumire la adresa autorităților care au decis să le pună lacăt pe unități. Batjocura continuăȘi pentru că Circul cu cei din HORECA continuă… suntem închiși DIN NOU! – sunt câteva dintre mesajele ce curg acum pe rețele de socializare. Reprezentanții acestui sector sunt extrem de revoltați pe membrii comitetului județean care au decis să le pună din nou afacerea în stand-by. Nu contează că am facut aprovizionare, că angajații și-au închiriat locuință, că aruncăm marfa, că vrem să muncim…  ne falimentează efectiv, ne distrug munca de o viață, arată mesajul publicat pe pagina unei cunoscute cafenele din oraș.

Cei din HoReCa dau vina pe autorități, însă ca de fiecare dată coordonatorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Stelian Dolha invocă legea. Am tras de noi câteva zile până să luăm această decizie…. Incidența a depășit pragul 3 zile la rând… Acesta este efectul sărbătorilor….m-am întâlnit înainte de minivacanță cu mai mulți operatori economici și am vorbit despre menținerea măsurilor pentru a preveni răspândirea virusului, dar iată că rata a crescut din nou… eu îmi doresc foarte mult să scadă, îmi doresc foarte mult să redeschidem. Ca și comitet județean pentru situații de urgență nu putem trage de timp în momentul în care incidența a crescut și depășește pragul prevăzut, trebuie să respectăm legea… este dur, dar nu avem ce face… au votat 32 dintre membrii pentru scenariul roșu din cei 40, a declarat pentru Radio Someș prefectul județului.

Începând cu 12 ianuarie, în orașul Bistrița a intrat în vigoare obligativitatea purtării măștii de către toată lumea, inclusiv copiii cu vârsta peste 5 ani, în toate spațiile publice deschise și, de asemenea, s-au închis restaurantele și cafenelele în interior, cinematografele, sălile de spectacole, precumși sălile de jocuri de noroc. Decizia vine la nici două săptămâni după ce în 28 decembrie Bistrița a ieșit o dată din scenariul roșu și la nicio lună după ce a ieșit din carantină (n.r. 19 noiembrie – 3 decembrie). Tot din 12 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis introducerea de măsuri suplimentare în înca 4 comune din județ, fiind vorba de Teaca, Livezile, Spermezeu și Șieuț.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata