spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieANGAJAȚII CNAIR LA DATORIE PE TIMP DE NOAPTE
spot_img

Articole noi

ANGAJAȚII CNAIR LA DATORIE PE TIMP DE NOAPTE

Vremea capricioasă din ultimele zile i-a mobilizat pe angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care au scos utilajele de dezăpezire pentru degajarea principalelor căi de rulare din țară.

Drumarii au intervenit noaptea trecută pe toate drumurile din județele  Olt, Timiș,  Cluj,  Brașov, Iași, Constanța, dar și în capitală,  în zonele în care ninsorile au dus la depunerea unui strat de zăpadă, informează  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din țară, au scos 1131 de utilaje  pe întreaga rețea de drumuri și autostrăzi, iar pentru a se asigura condiții normale de trafic rutier, acestea au  împrăștiat  7182 tone de material antiderapant.

În intervalul 10.01.2021, ora 17:00, – 11.01.2021, ora 5:30, după o noapte de cod galben de ninsori, drumarii de la CNAIR au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 1131 utilaje și au împrăștiat aproximativ 7182 tone material antiderapant.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel:

  • DRDP București – 264 autoutilaje, au răspândit 1716 tone de material antiderapant;
  • DRDP Craiova – 210 autoutilaje, au răspândit 1109 tone material antiderapant;
  • DRDP Timișoara – 178 autoutilaje, au răspândit 1759 tone material antiderapant;
  • DRDP Cluj – 159 autoutilaje, au răspândit 1348 tone material antiderapant;
  • DRDP Brașov – 187 autoutilaje, au răspândit 1015 tone material antiderapant:
  • DRDP Iași – 63 autoutilaje, au răspândit 229 tone material antiderapant;
  • DRDP Constanța – s-a patrulat cu 70 autoutilaje”, se arată în comunicatul CNAIR.

Autoritățile adresează și un apel către conducătorii auto astfel încât aceștia  să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Pe toate sectoarele de drumuri administrate de CNAIR se circulă în condiții de carosabil curat și umed, excepție fac drumurile din zonele montane unde se circulă în condiții de carosabil izolat acoperit cu zăpadă, pe respectivele sectoare utilajele dezăpezire  aționează permanent.

 La această oră nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi închise ori cu circulația restricționată din cauza ninsorilor din ultimele ore.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata