spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedVacanța la schi, între risc și nerăbdare la bistrițeni!
spot_img

Articole noi

Vacanța la schi, între risc și nerăbdare la bistrițeni!

Pentru amatorii sporturilor de iarnă, debutul primei luni din an este de regulă, despre vacanța de schi. Pe agenda unora este bifat deja concediul pe una dintre pârtiile vecinilor, alții însă încă așteaptă deschiderea sezonului din Italia.

Am stat de vorbă cu reprezentantul uneia dintre cele mai renumite agenții de turism din Bistrița, Dora Iobagiu, și am aflat că un renumit festival al zăpezii dintr-un oraș italian este în topul preferințelor iubitorilor de schi din municipiu, mai ales a celor cu copii, eveniment pentru care de obicei se fac rezervări cu un an înainte.

În primul rând este Snow Fest, la noi este vedetea sezonului de schi, cel din Italia cu precădere, din Livigno. În fiecare an se desfășoară timp de 2 săptămâni, fiind dedicat și copiilor. Pentru acest eveniment, de obicei, biletele sunt epuizate în luna august a anului anterior…anul trecut de la Bistrița a plecat un autocar întreg către faimoasa pârtie din Italia…acum, însă vorbim de un an atipic… În acest moment, lumea așteaptă să vadă ce se întâmplă, deoarece autoritățile au decis să deschidă sezonul în data de 7 ianuarie 2021, urmând ca Snow Fest să aibă loc 2 zile mai târziu, însă autoritățile de acolo au decis amânarea deschiderii pe data de 18…turiștii stau în stand-by, așteaptăvești bune să își poată face rezervarea”, ne-a mărturisit Dora Iobagiu.

Pe lângă renumitele pârtii din Austria și Elveția unde cunoscuți oameni de afaceri și reprezentanți ai sistemului public din vârful înalt al județului aleg să meargă la schiat, bistrițenii preferă pârtiile vecinilor ucrainieni și bulgari, mai ales că ofertele de aici sunt maitentante. Pârtiile din Bansko – Bulgaria și Bukovel – Ucraina sunt descoperite de un număr din ce în ce mai mare de bistriteni, atraşi de raportul calitate-preţ.

Bukoveleste o atracție tentantă, maiales că pârtia de acolo este aproape de noi, doritorii având de parcurs puțin peste 200 de km. Mulți dintre cei care schiază aici ne-au mărturisit că stațiunea poate rivaliza oricând cu cele austriece sau elvețiene.Pe o perioadă de 6 zile, 5 nopți, am plătit puțin peste 2.000 de lei. Am plătit în plus asigurarea și testul Covid, fărăde care nu poți intra la ei în țară. Prețuri bune găsești și pentru mese. Te simți ca Țiriac, nu te uiți la costuri… este mai acceptabil decât la noi, clar… În plus, ai 80 de km  de pârtie de unde poți alege… nici nu se compară cu ce găsim la noi, ne-a povestit Ioan Iacob, un tânăr pasionat de schi care și-a consumat vacanța la Bukovel înainte de sărbători.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata