spot_imgspot_img
AcasăPoliticăCu tableta la numărat românii
spot_img

Articole noi

Cu tableta la numărat românii

Anul 2021 va aduce cele mai acurate cifre privind evoluția demografică, nucleele familiale, numărul de copii, numărul persoanelor analfabete, dar și structura etnică și confesională a populației din țara noastră pentru că Institutul Național de Statistică pregătește Recensământul general agricol – runda 2020 și Recensământul populaţiei şi locuinţelor- runda 2021.  Dacă pănă acum, recenzorul îți intra în casă cu un teanc de hârtii pe care urma să le completeze cu datele tale, acum el vine cu tableta.

Aceste acțiuni stastistice masive care se vor desfășura în toate țările europene, se află în plin proces de pregătire și în Bistrița-Năsăud. În această perioadă, angajații Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, lucrează la foc automat la finalizarea metodologiei de organizare şi derulare, la definitivarea infrastructurii în urma recensământului de probă, având în vizorși organizarea activităților din teren, care se vor derula în context diferit în acest an, dată fiind situația pandemică.

Potrivit directorului executiv al direcției regionale, Mircea Chira, acțiunea de recensământ din acest an se va desfășura în condiții speciale și mai moderne, noutatea fiind că vor fi excluse hârtiile la numărătoare, făcându-se loc tabletelor.

Recensământul general agricol are prioritate din punct de vedere temporal, îl pregătim de câteva luni… colectarea datelor de către recenzori prin intermediul interviurilor față în față cu ajutorul tabletelor se va desfășura în perioada 1 mai- 31 iulie… până atunci noi ne pregătim, vom pregăti personalul de recensământ pe care îl vom recruta, iar datele colectate de către recenzori în lunile de vară vor fi procesate la noi pe o perioadă mai îndelungată în intervalul august 2021 -martie 2022. Elementul de noutate este acela al informatizării rencensământului, nu mai vorbim de formulare fizice, datele vor fi colectate în manieră electronică, atât la rencensământul agricol, cât și cel al populației și locuințelor, a declarat Chira.

Ultimul recensământ al populației și locuințelor a avut loc în 2011, fiind implicate câteva sute de persoane din întreg județul.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata